Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Δώδεκα ληστείες σε 24 ώρες στην Αττική

Τις τελευταίες ώρες έσπασε ρεκόρ στην Αττική, αφού μέσα σε 24 ώρες ανακοινώθηκαν επίσημα από την αστυνομία 12 ληστείες !
Εκτός από την εισβολή στο σπίτι στο Μεγάλο Πεύκο, προχθές το βράδυ στον Άλιμο δύο κακοποιοί πυροβόλησαν και τραυμάτισαν Αλβανό υπάλληλο πρατηρίου υγρών καυσίμων στην κοιλιά, όταν εκείνος αντιστάθηκε...

Στο στόχαστρο των ληστών μπήκαν ακόμη, τρία καταστήματα στην Αθήνα, κατάστημα υποδημάτων στο Αιγάλεω, κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας στην Νέα Σμύρνη, μπαρ στο Παγκράτι, ενώ ληστείες έγιναν ακόμη σε διανομέα πιτσαρίας στα Άνω Λιόσια, σε 18χρονη πεζή στα Καμίνια, στα ΕΛΤΑ Καπανδριτίου και σε πεζό στους Αμπελόκηπους, όπου τρεις κακοποιοί με την απειλή μαχαιριού του άρπαξαν την τσάντα.
Το πρόβλημα όμως της έξαρσης της εγκληματικότητας, όπως λένε οι ίδιοι οι αστυνομικοί, δεν είναι μόνον ποσοτικό λόγω της οικονομικής κρίσης και της λαθρομετανάστευσης, αλλά και ποιοτικό, αφού οι συμμορίες των ληστών δεν διστάζουν να τραυματίσουν ακόμη και να σκοτώσουν για λίγα ευρώ ! Οι περισσότεροι μάλιστα είναι οπλισμένοι με καλάσνικοφ αλλά και με χειροβομβίδες !
Εισβολή 5 ένοπλων κουκουλοφόρων ληστών σε σπίτι!
Πρωτοφανής εισβολή πέντε κουκουλοφόρων ληστών σε μονοκατοικία στο Μεγάλο Πεύκο σημειώθηκε λίγο πριν από τις τρεις τα ξημερώματα της Παρασκευής. Οι αδίστακτοι κακοποιοί οι οποίοι ήταν οπλισμένοι με πιστόλια, καραμπίνες και λοστό, ήταν θρασύτατοι, αφού έσπασαν την εξώπορτα και όρμησαν στο σπίτι, σπέρνοντας τον τρόμο !
Την ώρα εκείνη μέσα κοιμόντουσαν ο 50χρονος ιδιοκτήτης, η σύζυγος του, τα δύο τους παιδιά, η γιαγιά τους και μία φίλη τους. Μόλις ο 50χρονος άκουσε τον θόρυβο ξύπνησε και σηκώθηκε να δει τι έχει συμβεί, τότε ο ένας από τους ληστές τον πέταξε στο πάτωμα και του κόλλησε ένα πιστόλι στο κεφάλι. Οι συνεργοί του μπήκαν στα δωμάτια του σπιτιού, ακινητοποίησαν με την απειλή των όπλων την υπόλοιπη οικογένεια και άρχισαν να ψάχνουν όλο το σπίτι. Τελικά αφού άρπαξαν 4 κινητα τηλέφωνα, ένα lap top, 1.000 ευρώ, χρυσαφικά και ένα αυτοκίνητο έφυγαν. Λίγη ώρα αργότερα το αυτοκίνητο το εγκατέλειψαν στην περιοχή Βλυχός, κοντά στα Μέγαρα. Οι ληστές, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των θυμάτων τους, είναι πιθανότατα τσιγγάνοι και γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό τους στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων, πριν "ξαναχτυπήσουν"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...