Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

ΗΠΑ: Συγκλονιστικό παράδειγμα ηθικού και εκπαίδευσης

Ένα πραγματικά εντυπωσιακό γεγονός συνέβη σε έναν απόστρατο αξιωματικό του Σώματος των Πεζοναυτών, καταδεικνύοντας την αξία του ηθικού, της πίστης σε ιδανικά, της σωστής εκπαίδευσης και της καλής φυσικής κατάστασης, αν και το επιθετικό πνεύμα που απέκτησε στο Σώμα παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή...

Ο απόστρατος αντισυνταγματάρχης των Πεζοναυτών, Καρλ Τρένκερ, με 29 χρόνια υπηρεσία στο Σώμα και με συμμετοχή στον πόλεμο στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, έγινε πρώτο θέμα στην Φλόριντα όπου κατοικεί.

Η σύζυγός του είχε βάλει αγγελία πώλησης ενός περιδέραιου, προκειμένου να αποκτήσουν μερικά χρήματα παραπάνω και να αγοράσουν κάποια δώρα. Κάποιος πελάτης τηλεφώνησε και κανονίστηκε συνάντηση σε κάποιο πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο. Ο σύζυγός της, όμως, προτίμησε να μην την αφήσει να πάει μήπως και υπήρχε κάποιος κίνδυνος.






Πήγε ο ίδιος με τα τέσσερα παιδιά του, τα οποία άφησε στο αυτοκίνητο, ώστε μετά να πάνε βόλτα στην παραλία. Για κακή του τύχη ο «ενδιαφερόμενος» ήταν εγκληματίας, που μαζί με τον συνεργό του άρπαξαν το περιδέραιο και άρχισαν να τρέχουν. Ο Καρλ Τρένκερ του κυνήγησε με αποτέλεσμα να τον πυροβολήσουν μία φορά.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, το γεγονός ότι τον τραυμάτισαν τον εκνεύρισε αφάνταστα και συνέχισε να τους καταδιώκει, μην επιθυμώντας να εγκαταλείψει τον «αγώνα» ως Πεζοναύτης που είναι και έχοντας μάθει να παλεύει. Στη συνέχεια δέχτηκε άλλες δύο σφαίρες. Οι δύο τον βρήκαν στο χέρι και η μία στην κοιλιακή χώρα.

Τότε μόνο σταμάτησε την καταδίωξη, θέτοντας πλέον ως προτεραιότητα την επιβίωσή του. Πήγε στο αυτοκίνητό του, όπου τα παιδιά του τηλεφώνησαν στη μητέρα τους και στις πρώτες βοήθειες.

Το εκπληκτικό είναι ότι ο απόστρατος αντισυνταγματάρχης αποφάσισε να βάλει τα δάχτυλα του ενός χεριού στις τρύπες που άνοιξαν οι σφαίρες στο χέρι και το δάχτυλο του άλλου χεριού στην τρύπα που άνοιξε η τρίτη σφαίρα στην κοιλιακή χώρα, προκειμένου να μειώσει την αιμορραγία!

Στο νοσοκομείο υποβλήθηκε άμεσα σε εγχείριση και οι γιατροί δήλωσαν ότι σώθηκε χάρη στην απόφασή του να βάλει τα δάχτυλα στις τρύπες που άνοιξαν οι σφαίρες στο σώμα του, αλλά και από την πολύ καλή του φυσική κατάσταση.

Σε λίγο καιρό ο Καρλ Τρένκερ θα είναι εκτός νοσοκομείου και όπως τόνισε, σκοπεύει να γυρίσει στην υπηρεσία του και πιο συγκεκριμένα στη μονάδα Πεζοναυτών που βρίσκεται στο Μαΐάμι και η οποία συμμετέχει σε αποστολές κατά των ναρκωτικών και κατά της τρομοκρατίας. Προσφάτως δε, είχαν καταφέρει να κατασχέσουν πάνω από 1.800 κιλά κοκαΐνης από την Ονδούρα, αξίας 190 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...