Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Πυρκαγιά σε ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο…

Σοβαρές ανησυχίες για ενδεχόμενη διαρροή ραδιενέργειας προκλήθηκαν από πυρκαγιά στο ναυπηγείο «Ροσλιάκοβο» της περιοχής Μουρμάνσκ στη Ρωσία. Οι προσπάθειες των Ρώσων πυροσβεστών και του προσωπικού του υποβρυχίου, φαίνεται πως απέτρεψαν αυτή την εξέλιξη, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες μεταδόθηκε ότι η φωτιά ελέγχθηκε από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.
Πρόκειται για το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο..
«Yekaterinburg», με μήκος 167 μέτρα και βάρος 18.200 τόνων, στο οποίο διενεργούνταν εργασίες συντήρησης. Είναι εξοπλισμένο με 16 βαλλιστικούς πυραύλους καθένας εκ των οποίων φέρει τέσσερις κεφαλές.
Το ρωσικό Ναυτικό επέστρεψε και βύθισε το υποβρύχιο αφήνοντας μόνο τον πύργο εκτός του νερού, σταμάτησε τη λειτουργία του πυρηνικού αντιδραστήρα και απομάκρυνε τα όπλα του υποβρυχίου. Τα επίπεδα ραδιενέργειας στην περιοχή μετρήθηκαν φυσιολογικά.
Το περιστατικό που συνέβη 1.500 χιλιόμετρα βορείως της Μόσχας, είναι ιδιαιτέρως σοβαρό, αφού οι εικόνες από το σημείο που μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, δείχνουν μαύρο καπνό να υψώνεται από την περιοχή του ατυχήματος.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...