Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

10 λεπτά χρόνου αξίζει για την κυβέρνηση η κάθε ανθρώπινη ζωή!

Είναι απίστευτο και όμως αληθινό! Μου το είπε φίλος μου γιατρός και δεν το πίστευα! Οι ασφαλισμένοι ασθενείς του ΕΟΠΥΥ, δηλαδή το 95% των ασφαλισμένων της χώρας μας, δε θα μπορούν να εξετάζονται από τους συμβεβλημένους γιατρούς για περισσότερο από 10 λεπτά της ώρας!!!
Όπως βρήκα και σε ανακοίνωση του Ιατρικού συλλόγου Τρικάλων, αυτό επιβεβαιώνεται πλήρως!..
Να τι αναφέρει ο σύλλογος ότι ισχύει με τον ΕΟΠΥΥ:
“Από 1.1.2012 τα ταμεία ΙΚΑ, ΟΠΑΔ, ΤΥΔΚΥ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ συγχωνεύτηκαν στον ενιαίο Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) που περιλαμβάνει περισσότερους από 9,5 εκατομμύρια ασφαλισμένους. Με απόφαση ΦΕΚ 262/ 16-12-2011 λύθηκαν αζημίως οι συμβάσεις όλων των ιατρών με τον ΟΠΑΔ, τον ΟΑΕΕ και η εξυπηρέτηση ασθενών του ΙΚΑ.   
Ο ΕΟΠΠΥ κάλεσε αιφνιδιαστικά και με προχειρότητα τους ιδιώτες ιατρούς εφόσον επιθυμούν, αντί σύμβασης, να δηλώσουν με FAX ότι συνεχίζουν να εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους του.
Οι αμοιβές των ιατρών που θα δηλώσουν συνεργασία ορίζονται ως εξής:


• Για ένα μεταβατικό στάδιο 4 -5  μηνών οι ιατροί θα αμείβονται  (αφού παρέλθει  τουλάχιστον δίμηνο ή τρίμηνο) με χαρτάκι αξίας 10 Ευρώ μεικτά ανά ασθενή και με όριο τους 200 ασθενείς το μήνα (με αυστηρό πλαφόν 50 ασθενείς ανά εβδομάδα) ανεξάρτητα αν η εξέταση πραγματοποιηθεί στο ιατρείο ή στο σπίτι του ασθενούς. Οι ιατροί δεν έχουν κανένα  δικαίωμα ή απαίτηση  επιπρόσθετης αμοιβής για ειδικές εξετάσεις και ιατρικές πράξεις και υπογράφουν εκτός των άλλων και την εξής δήλωση: “ Δηλώνω επίσης ότι πέραν της προαναφερθείσας αμοιβής από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ουδεμία πρόσθετη αμοιβή δύναμαι να αξιώσω από τους ασφαλισμένους του Οργανισμού που περιλαμβάνονται στις 200 επισκέψεις που θα υποβάλω ανά μήνα”.
• Μετά από το μεταβατικό αυτό στάδιο, οι αμοιβές θα είναι με αντιμισθία (σύμβαση μίσθωσης έργου) και θα ορίζονται κλιμακωτά ανάλογα με τον αριθμό ασθενών που προκαταβολικά δηλώνουν προτίμηση σε ένα συμβεβλημένο γιατρό, ως εξής:
Αμοιβή (μεικτά) /  Αριθμός Ασφαλισμένων
1.000 €                     500 -1000
1.300 €                     1001-2500
1.600 €                     2501-4000
1.800 €                     4001-5000
2.000 €                     5001 και άνω
Προκύπτει δηλαδή, μεικτή προ φόρων αμοιβή μικρότερη από 1 Ευρώ ανά ασθενή! Τα ραντεβού των ασθενών κατά τη μεταβατική περίοδο δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί αν θα ισχύουν, αν θα κλείνονται μετά από τηλεφωνική επικοινωνία ασθενή – ιατρού ή και μέσω του 184.
Δεν προβλέπεται extra χρόνος εξυπηρέτησης επειγόντων περιστατικών.
Έπειτα από το μεταβατικό στάδιο τα ραντεβού θα κλείνονται μέσω του 184 ανά 10 λεπτά της ώρας. Δηλαδή ο συμβεβλημένος ιατρός θα πρέπει να εξετάζει 25 ασθενείς σε 4 ώρες απασχόλησης δηλαδή σε 9,6 λεπτά κάθε ασθενή του.”

ΔΗΛΑΔΗ Η ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ! ΕΙΤΕ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ, ΕΙΤΕ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ! Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟΤΙΜΑΤΑΙ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ ΤΗΣ ΩΡΑΣ, ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΧΡΗΜΑ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΣΕ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΙΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΣ!
Δεν ξέρω τι άλλο να πω, εκτός από : ΝΤΡΟΠΗ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...