Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Μουσουλμάνος βίαζε γυναίκες με την απειλή μαχαιριού, για να τις «τιμωρήσει που κυκλοφορούσαν στους δρόμους τη νύχτα»

Ένας μουσουλμάνος που βίαζε γυναίκες για να τους «δώσει ένα μάθημα» που ήταν στους δρόμους τη νύχτα, φυλακίστηκε επ’ αόριστον σήμερα, λόγω του κινδύνου που εγκυμονεί για τις γυναίκες.

Ο Sunny Islam, 23 χρονών, ο οποίος προέρχεται από μια «αυστηρή» μουσουλμανική οικογένεια, έσερνε τα τρομοκρατημένα θύματά του – μεταξύ των οποίων και ένα 15χρονο κορίτσι - με την απειλή μαχαιριού.

Η αστυνομία φοβάται ότι ο Ισλάμ μπορεί να έχει επιτεθεί σε πολλες άλλες γυναίκες.


Η δικαστής Patricia Lees, που τον καταδίκασε σε τουλάχιστον 11 έτη φυλακή, δήλωσε: «Η ζημιά που έχετε κάνει στα θύματά σας είναι ανυπολόγιστη. Η φύση και η έκταση αυτών των αδικημάτων με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι αντιπροσωπεύετε έναν ακραίο και συνεχή κίνδυνο για τις γυναίκες, ιδίως εκείνων που κυκλοφορούν τη νύχτα."

Είχε εντοπιστεί από τις πινακίδες του αυτοκινήτου της φίλης του, αφότου απήγαγε και βίασε το 15χρονο κορίτσι το Σεπτέμβριο του 2010.

Την άρπαξε από πίσω καθώς περπατούσε για το σπίτι της με έναν φίλο και την έβαλε με τη βία στο αυτοκίνητο με την απειλή μαχαιριού, πριν την οδηγήσει σε ένα απομονωμένο σημείο όπου τη βίασε δύο φορές.

Η δικαστής Lees, δήλωσε: «Της είπατε ότι επρόκειτο να της «δώσετε ένα μάθημα», και παρόμοια πράγματα ειπώθηκαν και στις άλλες γυναίκες. Αυτά τα λόγια είναι μία ανατριχιαστική καταδίκη της πολύ ανησυχητικής στάσης σας προς όλα αυτά τα θύματα. Φαίνεται ότι θεωρείτε τις γυναίκες που περπατούν τη νύχτα ότι δεν αξίζουν σεβασμό και προστασία. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι βγαίνατε έξω τις νύχτες ψάχνοντας για ένα θύμα, όπως έγινε σε κάθε μία από αυτές τις περιπτώσεις."

Μία δήλωση που διάβασε στο δικαστήριο ένα θύμα έλεγε : «Κανείς δεν θα καταλάβει ποτέ τα φλας μπακ της μνήμης μου - είναι τόσο πραγματικά. Τη νύχτα, ξαπλώνω στο κρεβάτι μου και είναι σαν να είμαι εκεί.
Είναι σαν μια οθόνη στο μυαλό μου, που με αναγκάζει να ξαναζήσω εκείνη τη νύχτα ξανά και ξανά.
Οι άνθρωποι θα πουν ότι ο χρόνος θα θεραπεύσει, αλλά νομίζω ότι ο χρόνος με έχει βοηθήσει να δεχτώ την αλήθεια - ότι ποτέ δεν θα ξεφύγω από αυτό που μου έχει συμβεί».

Ένα άλλο θύμα είπε: «Με αντιμετώπισε σαν ένα ζώο και με έκανε να αισθάνομαι ότι είναι άχρηστη - νόμιζα ότι επρόκειτο να πεθάνω».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...