Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Τί κρύβεται πίσω από την επίθεση Μπερίσα προς Σπαχίου

Είναι αλήθεια πως εδώ και αρκετό καιρό ο Σαλί Μπερίσα έχει κάνει στόχο των επιθέσεών του τον αντιπρόεδρο του Ανώτατου Συμβουλίου Δικαιοσύνης κ. Κρεσνίκ  Σπαχίου. Δίκαια βέβαια, αλλά αν λάβει κανείς υπόψη του το πως κινείται η αλβανική πολιτική ζωή, τον αλβανό πρωθυπουργό λίγο θα τον ένοιαζε η καθόλα αντισυνταγματική δράση και η εκμετάλλευση του θεσμικού αξιώματος του αντιπροέδρου του Ανώτατου Συμβουλίου Δικαιοσύνης  Σπαχίου.
Όταν προ καιρού..
ο Σπαχίου ξεσπάθωνε κατά της Ελλάδας με την υπόθεση της υφαλοκρηπίδας, ο Μπερίσα δεν ακουγότανε. Τον άφησε  να κάνει ήσυχα τη «δουλειά» του στο  Συνταγματικό Δικαστήριο, ενώ ο ίδιος θα προέκυπτε ο καλός της όλης υπόθεσης. Το ίδιο σχεδόν συνέβη και με την απογραφή: την προβλεπόμενη για τον Απρίλιο απογραφή την ανέβαλλε, λόγω των τοπικών εκλογών (;;;) ενώ άφησε ολόκληρους μήνες περιθώρια στην ΅Ερυθρόμαυρη Συμμαχία» να ¨ευαισθητοποιήσειϊ» τους συμπατριώτες τους για την «ελληνική απειλή» κατά την απογραφή.
Χθες ο Μπερίσα, ενώ την ίδια στιγμή το Ανώτατο Δικαστήριο αθώωνε πανηγυρικά τον πρώην αντιπρόεδρό του Ιλίρ  Μέτα που κατά τη γενικότερη αίσθηση είναι η ενσάρκωση της διαπλοκής και της διαφθοράς στην Αλβανία, ζήτησε να παραπεμφθεί ο Σπαχίου σε εξεταστική επιτροπή της βουλής για παράβαση καθήκοντος και καθαίρεση.
Και στην περίπτωση αυτή η στόχευση του Μπερίσα είναι διπλή: αφενός να πλήξει  όσο γίνεται το υπό ίδρυση κόμμα του Μπαμίρ Τόπι και αφετέρου να δείξει  στους γείτονές του, Ελλάδα και Σερβία, πως αυτός είναι ο μετριοπαθής πολιτικός απέναντι στα εθνικιστικά παραληρήματα του Σπαχίου αλλά και την ανοχή-συνενοχή ως προς αυτό του Σοσιαλιστικού Κόμματος.
Επιπλέον για τους επόμενους μήνες προστίθεται κι άλλη μια σημαντική απασχόληση των ΜΜΕ, των πολιτικών και του κόσμου. Το σώου της διαμάχης Μπερίσα -Σπαχίου, επισκιάζοντας  τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας και την αντιπαράθεση των δυο κομμάτων για την εκλογή του επόμενου προέδρου της Δημοκρατίας.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...