Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

«Κόφτε το», λένε οι Αλγερινοί στους Τούρκους

Εκνευρίστηκαν οι Αλγερινοί από τις συχνές αναφορές του Ερντογάν στην ιστορία της χώρας τους, στη διάρκεια του καυγά της Άγκυρας με το Παρίσι, για την ποινικοποίηση της άρνησης της αρμενικής γενοκτονίας από τη γαλλική Εθνοσυνέλευση. Και ο πρωθυπουργός της χώρας, Αχμέντ Ουγιαχγιά (στη φωτογραφία), μιλώντας σε μεγάλο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, δήλωσε..
(σύμφωνα με τα tourkikanea.gr, που αναφέρουν ως πηγή την τουρκική εφημερίδα «Aksam»), πως «οι φίλοι στην Τουρκία θα πρέπει να σταματήσουν το εμπόριο της αποικιοποίησης... Κανένας δεν έχει δικαίωμα να αποκομίζει οφέλη από το αίμα των Αλγερινών».

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, είχε δηλώσει ότι «οι Γάλλοι στην Αλγερία διέπραξαν γενοκτονία. Ο Σαρκοζί αν δεν γνωρίζει αυτήν τη γενοκτονία, ας πάει να ρωτήσει τον πατέρα του τον Πολ Σαρκοζί». Αργότερα, ανακάλεσε τον πρέσβη της Τουρκίας στο Παρίσι, για διαβουλεύσεις. Όπως τελικά αποδείχθηκε, μετά το πέρας της ψηφοφορίας στη γαλλική Εθνοσυνέλευση, η οποία υιοθέτησε το σχέδιο νόμου, τα τουρκικά «γαυγίσματα», εκτός του ότι δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα, δεν συνεχίστηκαν.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...