Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Υπογραφή αμυντικού συμφώνου Κυπριακής Δημοκρατίας – Ισραήλ.

Το Ισραήλ θα μεταβεί εντός της ημέρας ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Δημήτρης Ηλιάδης. Η επίσκεψη έχει ιστορικό χαρακτήρα, καθώς είναι η πρώτη φορά που Κύπρος ΥΠΑΜ μεταβαίνει στο Ισραήλ. Η υλοποίησή της γίνεται ύστερα από πρόσκληση του Ισραηλινού ομολόγου του, Εχούντ Μπαράκ, ο οποίος αναμένεται εν συνεχεία, την Τρίτη, στην Ελλάδα.


Η ατζέντα της συζήτησης δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά είναι σίγουρο ότι θα συζητήσουν θέματα που αφορούν την Άμυνα της Κύπρου και του Ισραήλ, σε συνάρτηση με πάντα με τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις. Σημαντικό γεγονός θεωρείται η επικείμενη υπογραφή συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας με τον Εχούντ Μπαράκ, η οποία θα περιλαμβάνει ανταλλαγή διαβαθμισμένων πληροφοριών. Θεωρείται βέβαιο ότι η έλευση του Εχούντ Μπάρακ στην Αθήνα, εκτός της ενημέρωσης για τα συμφωνηθέντα με την Κυπριακή Δημοκρατία, θα συμπεριλάβει την υπογραφή συμφωνίας, χωρίς να αποκλείεται να είναι παρόμοιας βαρύτητας με αυτή της Κύπρου.

Πέρα από τους αξιωματούχους του Ισραηλινού Υπουργείου Άμυνας, ο Δημήτρης Ηλιάδης, θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της χώρας, Μπέντζαμιν Νετανιάχου και τον Υπουργό Εξωτερικών Αβιγκντόρ Λίμπερμαν, και αργότερα με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ΄.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...