Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Αναχωρεί η πλατφόρμα "Ομηρος"

Ομάδα πέντε τεχνοκρατών μετέβη στην πλατφόρμα της Noble Energy για να ερευνήσει και να διασφαλίσει ότι έχουν τηρηθεί όλες οι συμφωνημένες διαδικασίες αναφορικά με την ερευνητική γεώτρηση, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Πραξούλα Αντωνιάδου.
Πρόκειται, εξήγησε, για πέντε άτομα από τρία διαφορετικά Υπουργεία - Εμπορίου, Γεωργίας και Εργασίας. Η κ. Αντωνιάδου δήλωσε ότι..
"την επόμενη εβδομάδα η πλατφόρμα αποχωρεί πλέον από την περιοχή που βρίσκεται αφού έχει ολοκληρώσει ουσιαστικά την εργασία της, έχει εντοπίσει το φυσικό αέριο".
"Το επόμενο βήμα είναι η πραγματοποίηση μιας γεώτρησης αξιολόγησης, στο ίδιο πεδίο, δηλαδή στην ίδια περιοχή του κοιτάσματος, για να επιβεβαιωθεί ότι ο γεωλογικός σχηματισμός που εντοπίσθηκε στην περιοχή είναι ο ίδιος, άρα να επιβεβαιωθούν και οι εκτιμήσεις που έχουν γίνει για το μέγεθος του κοιτάσματος``, πρόσθεσε.
"Παράλληλα εμείς ως κράτος, προχωρούμε σε συνεργασία και με τη συμβουλή και της ομάδας εμπειρογνωμόνων που έχει ορισθεί να συμβουλεύει τον Πρόεδρο και την Κυβέρνηση, στον προβληματισμό και τις αποφάσεις για τα επόμενα βήματα όσον αφορά την υποδομή που θα πρέπει σταδιακά να δημιουργηθεί για την αξιοποίηση των οποιωνδήποτε κοιτασμάτων φυσικού αερίου τόσον αυτού που έχει εντοπισθεί στο τεμάχιο 12 αλλά και σε συνάρτηση με οποιαδήποτε άλλα κοιτάσματα που θα εντοπισθούν σταδιακά στα άλλα τεμάχια στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας".

 Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...