Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Νταβούτογλου: Ευκαιρία για νέα λάσπη κατά της Κύπρου

Δεδομένων των πάγιων προθέσεων της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής σε βάρος της Κύπρου, η τουρκική κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα ο Υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, δε γινόταν να μην αξιοποιήσουν διπλωματικά και επικοινωνιακά την υπόθεση του πλοίου Chariot, που μετέφερε όπλα στη Συρία και το οποίο είχαν ανακαλύψει οι Κυπριακές Αρχές...

Το γεγονός ότι το πλοίο αφέθηκε ελεύθερο να πάει στη Συρία και να ξεφορτώσει τα όπλα, μετά την ανακάλυψή του από τις Αρχές της Κύπρου, τέθηκε από τον Τούρκο ΥΠΕΞ κατά τη διάρκεια των επαφών του με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ, Αλεξάντερ Ντάουνερ.
Το πλήρες δημοσίευμα που ακολουθεί προέρχεται από τον κυπριακό τηλεοπτικό σταθμό SigmaLive.

Θέμα «Chariot» έθιξε ο Νταβούτογλου σε Μπαν και Ντάουνερ
Το θέμα με το ρωσικό πλοίο «Chariot» έθιξε ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, τόσο κατά τη συνάντηση που είχε με τον ΓΓ των ΗΕ στη Βηρυτό, όσο και κατά τη συνάντησή του με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ, Αλεξάντερ Ντάουνερ στην Αγκυρα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Σαμπάχ, ο κ. Νταβούτογλου ανέφερε στο ΓΓ των ΗΕ και τον Ειδικό του Σύμβουλο ότι μετά από έρευνα που έγινε στα επίσημα έγγραφα του πλοίου «Chariot» κατά την επιστροφή του από το λιμάνι Ταρτούς της Συρίας, στο λιμάνι της Αλεξανδρέττας της Τουρκίας, διαπιστώθηκε ότι το πλοίο αναχώρησε στις 11 Ιανουαρίου από το λιμάνι Λεμεσού και στις 12 Ιανουαρίου κατέπλευσε στο λιμάνι Ταρτούς της Συρίας, όπου ξεφορτώθηκαν 60 περίπου τόνοι όπλα και άλλα επικίνδυνα εφόδια.
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ εξέφρασε το παράπονο ότι η «ε/κ διοίκηση», γνωρίζοντας ότι στο πλοίο «Chariot» υπήρχε επικίνδυνο φορτίο με όπλα, παραχώρησε άδεια για μεταφορά των όπλων στη Συρία. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, για το θέμα του ρωσικού πλοίου η Τουρκία προχώρησε σε ενημέρωση των ΗΠΑ.
Η εφημερίδα Χουριέτ γράφει ότι κατά τη διάρκεια έρευνας που έγινε στο πλοίο «Chariot» κατά την άφιξή του από την Ταρτούς της Συρίας στο λιμάνι Αλεξανδρέττας, ο καπετάνιος και το υπόλοιπο πλήρωμα του πλοίου, σε δηλώσεις τους, παραδέχθηκαν ότι από το πλοίο εκφορτώθηκαν στην Ταρτούς της Συρίας, 59.422 κιλά όπλων και άλλων επικίνδυνων εφοδίων.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...