Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Σε ποιους θα... χτυπήσει την πόρτα η τρόικα..

Πρόγραμμα επισκέψεων σε υπηρεσίες-κλειδιά της δημόσιας διοίκησης βγάζει η τρόικα, της οποίας το χαμηλόβαθμο κλιμάκιο φτάνει σήμερα στη χώρα μας. Το δε υψηλόβαθμο κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα έρθει στην Αθήνα με μια μικρή καθυστέρηση.

Ενώ ο αρχικός προγραμματισμός ήταν για την Παρασκευή, τελικά χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι οι επικεφαλής της τρόικας θα έρθουν στην Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να έχουν..
συζητήσεις με την κυβέρνηση σχετικά με το νέο πρόγραμμα διάσωσης της χώρας.

«Οι αξιωματούχοι της τρόικας θα είναι στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα. Το τεχνικό κλιμάκιο θα έρθει την Τρίτη» ήταν τα λόγια του, και για να μην παρερμηνευθεί, πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει κάποια καθυστέρηση, συμβαίνει αυτό που γνωρίζαμε». Τα μέλη της τρόικας θα έρθουν με... άγριες διαθέσεις καθώς κρίνουν ότι δεν έχουμε κάνει πράξη όσα υποσχεθήκαμε. Οι διαπραγματεύσεις για την έκτη αξιολόγηση του μνημονίου, που θα κρίνουν σε σημαντικό βαθμό και το αν θα πάρουμε το νέο δάνειο των 130 δισ. ευρώ, θα είναι αμείλικτες.

Ποιες υπηρεσίες θα επισκεφθεί το κλιμάκιο της τρόικας όμως και σε ποιους θα χτυπήσει την πόρτα; Οπως μαθαίνουμε, οι γνωστοί εκπρόσωποι των δανειστών μας, Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματίας Μορς (Ευρωπαϊκή Επιτροπή) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ), αναμένεται να επισκεφθούν το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, την Ελληνική Στατιστική Αρχή, την Τράπεζα της Ελλάδος, τα υπουργεία που εμπλέκονται στην εφαρμογή του μνημονίου και πρωτίστως το Οικονομικών, το Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, το Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και το Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, αλλά και μια σειρά φορέων όπως είναι το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου και η Ειδική Γραμματεία ΔΕΚΟ, προκειμένου να συλλέξουν τα νέα στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής.

Μεταξύ άλλων, θα συγκεντρώσουν και θα επεξεργασθούν τα στοιχεία για τα έσοδα και τις δαπάνες του κράτους, την πορεία του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και τις εισροές κοινοτικών πόρων.

Μας δουλεύει ο Καψής;Για ποιά διάσωση θα συζητήσουν;;Μάλλον έρχονται για να τσεκάρουν οτι όλα πάνε όπως τα έχουν σχεδιάσει..Να περάσουν μια βόλτα κι απο τα σπίτια μας να τσεκάρουν ποιές ώρες γ@μιόμαστε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...