Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Συρία: Aνακατάληψη συνοικιών Δαμασκού με πολύ αίμα…

Ο Συριακός Στρατός πραγματοποίησε επιχείρηση για να ανακαταλάβει προάστια της Δαμασκού από δυνάμεις ανταρτών, αναφέρουν ακτιβιστές. Δεκάδες άτομα σκοτώθηκαν στη διάρκεια σφοδρών συγκρούσεων και βομβαρδισμών το Σαββατοκύριακο. «Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός έκανε μια τακτική υποχώρηση.
Οι δυνάμεις του καθεστώτος ανακατέλαβαν τις συνοικίες και άρχισαν να κάνουν συλλήψεις από σπίτι σε σπίτι», δήλωσε ακτιβιστής από την περιοχή Γκούτα στα όρια της Δαμασκού...

Εκπρόσωπος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, με τον οποίο έχουν ενωθεί αποστάτες του στρατού που μάχονται εναντίον των δυνάμεων του Άσαντ, δεν θέλησε να μιλήσει για επιχειρησιακές λεπτομέρειες αλλά είπε πως άρματα μάχης εισήλθαν στην περιοχή Γκούτα. Ο ίδιος, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, τόνισε ότι οι επιχειρήσεις συνεχίζονται. Οι επιχειρήσεις στα ανατολικά της συριακής πρωτεύουσας επικεντρώθηκαν γύρω από τα προάστια Σάκμπα, Χαμουρίγια και Κφαρ Μπάτνμπα.
Τουλάχιστον 26 άτομα έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, στις σφοδρότερες συγκρούσεις γύρω από την πρωτεύουσα τους τελευταίους δέκα μήνες.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...