Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες στον ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Προσωπικού Απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, οι εκπρόσωποι της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ ολοκλήρωσαν τις διήμερες συνομιλίες σχετικά με τη διαμάχη για το επίσημο όνομα της ΠΓΔΜ.

Ο Μάθιου Νίμιτς δήλωσε ότι η συζήτηση στη Νέα Υόρκη ήταν χρήσιμη και επικεντρώθηκε στον βέλτιστο τρόπο ώστε να...
  προχωρήσει η διαδικασία με εποικοδομητικό τρόπο. Πρόσθεσε ότι του δόθηκαν αυστηρές διαβεβαιώσεις ότι κάθε κυβέρνηση είναι ειλικρινής όσον αφορά το ενδιαφέρον της για την εξεύρεση λύσης και ότι σέβονται πλήρως τη διαδικασία των Ηνωμένων Εθνών.


Ο κ. Νίμιτς συναντήθηκε χωριστά με τον Έλληνα πρέσβη Αδαμάντιο Βασιλάκη και τον Σκοπιανό πρέσβη Ζόραν Γιολέφσκι κατά τη διάρκεια των δύο ημερών. Και οι δύο πλευρές παρουσίασαν τις θέσεις των κυβερνήσεων τους, ως αυτές έχουν, σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας.

Ο κ. Νίμιτς είπε ότι θα προβεί σε περαιτέρω διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους σχετικά με την οργάνωση μιας επίσκεψης στις δύο πρωτεύουσες για να συνεχίσουν τις συζητήσεις.

"Καθώς προχωρούμε μπροστά, έχω ζητήσει από τις δύο πλευρές  να επιδείξουν τη δέσμευσή τους για την επίλυση της διαφοράς τους με την προώθηση μιας θετικής ατμόσφαιρας μέσω των δράσεών τους και των δημοσίων δηλώσεων" κατέληξε, απευθυνόμενος εμμέσως πλην σαφώς στις πρόσφατες προκλητικές δράσεις και δηλώσεις από πλευράς Σκοπίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...