Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Πακιστανός ο ένας χειριστής του τουρκικού T-37C…

Νέα τροπή λαμβάνει η υπόθεση του εκπαιδευτικού αεροσκάφους της τουρκικής Αεροπορίας T-37C το οποίο συνετρίβη στο Αιγαίο, στο ύψος της Σμύρνης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ο εκπαιδευτής και ο εκπαιδευόμενος. Οι απώλειες των χειριστών δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί, ωστόσο, έχοντας παρέλθει πολλές ώρες από το συμβάν με τα τουρκικά σωστικά μέσα να μην έχουν κατορθώσει να τους εντοπίσουν, θα πρέπει να θεωρούνται νεκροί...

Το περίεργο στην υπόθεση είναι ότι όπως αποκαλύπτει ο τουρκικός Τύπος, ο ένας εκ των δυο χειριστών ήταν Πακιστανός! Πρόκειται για τον επισμηναγό Μασούντ Χουσάιν Τσαχάρ, ο οποίος εμφανίζεται ως ο εκπαιδευτής, με εκπαιδευόμενο τον νεαρό χειριστή, υποσμηναγό Σερκάν Σαγκίρ, μόλις 23 ετών, καταγόμενο από την Ανατολία και την επαρχία Ερζινκάν, ο οποίος είχε προσφάτως αποφοιτήσει.
Η αιτιολογία που δίδεται από τον τουρκικό Τύπο είναι ότι ο Πακιστανός επισμηναγός εκπαίδευε τον νεαρό Τούρκο στο πλαίσιο διμερούς προγράμματος – συμφωνίας στρατιωτικών ανταλλαγών, ανάμεσα στην Τουρκία και το Πακιστάν.
Τι να υποθέσουμε; Ότι η τουρκική Αεροπορία δεν διαθέτει ικανούς εκπαιδευτές και τους αναζητά σε χώρες με αξιόλογες αεροπορικές δυνάμεις; Διότι η εξήγηση για το «πρόγραμμα στρατιωτικών ανταλλαγών» δεν είναι ικανοποιητική.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...