Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Χιλιάδες άνεργοι από τα λουκέτα της Αννας

Λουκέτο σε τέσσερις οργανισμούς που υπάγονται στο υπουργείο Παιδείας, οι αρμοδιότητες των οποίων θα περάσουν στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.Οι φορείς που αναστέλλουν, με απόφαση της Αννας Διαμαντοπούλου, τη λειτουργία τους είναι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ο Οργανισμός Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών, το Κέντρο Εκπαιδευτικής Ερευνας, και το Ινστιτούτο Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης....
Τόσο το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, το οποίο είχε την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για την επιλογή των βιβλίων που διδάσκονται σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, όσο και ο Οργανισμός Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών, που είχε αναλάβει τη μετεκπαίδευση δασκάλων και καθηγητών, είναι δύο οργανισμοί που, κατά γενική ομολογία, έχουν επιτελέσει ιδιαίτερα αξιόλογο έργο.



Οσον αφορά το τι θα απογίνουν οι χιλιάδες υπάλληλοι που απασχολούνταν στους εν λόγω φορείς, αυτό παραμένει άγνωστο. Για τους συμβασιούχους δυσοίωνο προβλέπεται το εργασιακό τους μέλλον καθώς, δεδομένων των περικοπών προσωπικού που εφαρμόζονται στον δημόσιο τομέα, θεωρείται απίθανο να επαναπροσληφθούν. Αγνωστο είναι πού θα τοποθετηθούν οι μόνιμοι υπάλληλοι. Πληροφορίες ήθελαν τους μόνιμους υπαλλήλους να μεταφέρονται στην Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας για μικρό χρονικό διάστημα, ώσπου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.



Την ίδια ώρα, η κατάργηση των δύο αυτών φορέων και η μεταφορά των αρμοδιοτήτων τους στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, που έχει πολλαπλές ευθύνες, θα σημάνει, όπως έχουν ήδη εκφραστεί φόβοι, την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Ειδικά για τον Οργανισμό Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών η απόφαση να κλείσει έρχεται ίσως τη χειρότερη περίοδο. Και αυτό γιατί η συνεχής αξιολόγηση που επιβάλλει το υπουργείο Παιδείας σε δασκάλους και καθηγητές, από τα αποτελέσματα της οποίας σε ορισμένες περιπτώσεις θα κρίνεται αν θα απολυθούν, απαιτεί την υψηλού επιπέδου επιμόρφωσή τους.





Εύη Πανταζοπούλου/δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...