Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Ενώ κάποιοι μιλούν για εκλογές, το ΚΚΕ ετοιμάζεται για τον τρίτο γύρο...

Πρόφαση οι εκλογές για να κερδίσουν χρόνο;;
Εχθές 11/3/2012 ανακαλύψαμε εντελώς τυχαία ανακοίνωση ιστολογίου προσκείμενο στο ΚΚΕ η οποία αναφέρει την ίδρυση της Λαϊκής Πολιτοφυλακής (για περισσότερες πληροφορίες εδώ). Σε πρώτη φάση θα λέγαμε οτι δεν μας έκανε εντύπωση, ήταν αναμενόμενη κίνηση απο τον Περισσό απο τη στιγμή που ο κόσμος για μια ακόμη φορά κατάλαβε το ρόλο που παίζουν οι ομάδες του κόμματος.
Πρόσφατα το ΠΑΜΕ, ακολουθώντας τη συνηθισμένη τακτική του να καπελώνει απεργίες, εισέπραξε απανωτές απορρίψεις για στήριξη των εργαζομένων και αισθανόμενο οτι χάνει τη δύναμή του πλέον το κόμμα, σκέφτηκε να χειριστεί την κατάσταση όπως προστάζει η ιστορία του... Να αλλάξει απλά όνομα και με ενα νέο καταστατικό να παρουσιαστεί ως Θεόσταλτος προστάτης της εργατικής τάξης. Η γραμμή είναι ίδια και όπως θα παρατηρήσετε στην ανακοίνωση δεν παραλείπονται φυσικά και οι μετανάστες, πράγμα που επίσης δεν μας κάνει εντύπωση εφόσον ανέκαθεν οι κομμουνιστές υπήρξαν ανθέλληνες και δεινοί υποστηρικτές των εχθρών του λαού. Ας δούμε συνοπτικά όμως την ιστορία του ΚΚΕ και τα παραδείγματα που αποδεικνύουν οτι αυτή η ιστορία επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά...

Ιδρύθηκε το 1918 ως ΣΕΚΕ (Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Ελλάδας) και υπόσκειτο στη γραμμή του Σοσιαλιστικού παράδεισου που υποσχόταν η ΕΣΣΔ. Μετά την ίδρυσή του αντιτάχθηκε ευθύς εξαρχής στην Μικρασιατική εκστρατεία τονίζοντας οτι ''εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ελληνικής άρχουσας τάξης και των Μεγάλων Δυνάμεων της εποχής, Αγγλίας και Γαλλίας, που ήθελαν να καταπνίξουν τον εθνικοαπελευθερωτικό, για τους Τούρκους, αγώνα του κεμαλικού κινήματος''. Για τους Έλληνες που σφάζονταν απο τους Κεμαλιστές ούτε λόγος.. Το 1924 στήριξε την ιδέα της ''Ενιαίας και Ανεξάρτητης Μακεδονίας και Θράκης'' κάτι που φυσικά ευνοούσε τους συμμάχους τους και αδελφούς Βούλγαρους και Σλάβους. Να προσθέσουμε βέβαια εδώ και το περιβόητο σύμφωνο του Πετριτσίου, το οποίο όμως το ΚΚΕ χαρακτηρίζει ως πλαστό στην προσπάθειά του να αποτινάξει όσες προδοτικές κινήσεις μπορεί απο πάνω του.

Συνεχίζουμε με την περίοδο του Ελληνο-Ιταλικού πολέμου. Αρχικά ο Ζαχαριάδης, κάλεσε τους Έλληνες να αντιμετωπίσουν τον κατακτητή όμως σύντομα άλλαξε γραμμή χαρακτηρίζοντας τον αγώνα στην Αλβανία ως ''ιμπεριαλιστικό που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μοναρχοφασιστών'' και καλεί τους μαχόμενους Έλληνες να στραφούν κατά του Μεταξά επιδιώκοντας "έντιμη" ειρήνη με τους Ιταλούς με τη διαμεσολάβηση της ΕΣΣΔ. Το Σεπτέμβριο του 1941 δημιουργήθηκε το ΕΑΜ (Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο) που με τη σειρά του ίδρυσε τον ΕΛΑΣ (Ελληνικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό). Πραγματικά έδωσαν σκληρές μάχες οι αντάρτες των δυο ομάδων κατά των κατακτητών, όχι όμως επειδή ήθελαν την Ελλάδα ελεύθερη απο τους κατακτητές αλλά για να βοηθήσουν τον αρχηγό Στάλιν στον αγώνα του απέναντι στους Γερμανούς και στη συνέχεια να μετατρέψουν τη χώρα σε σοσιαλιστική αποικία της ΕΣΣΔ. Οι προθέσεις τους άλλωστε φάνηκαν ξεκάθαρα στις 10 Οκτώβρη του 1943, ένα μήνα μετά τις εκλογές και την επικράτηση του Ναπολέοντα Ζέρβα -η μεγαλύτερη μορφή του αγώνα, φάντασμα για τους κατακτητές που έφτασαν να τον επικηρρύξουν έναντι τεράστου χρηματικού ποσού- οπου ο ΕΛΑΣ ξεκίνησε αγώνα εναντίων του ΕΔΕΣ πριν ακόμα ελευθερωθεί η χώρα απο τους Γερμανούς και τους Ιταλούς! Δεν δίστασε ακόμα και να συμμαχήσει ο ΕΛΑΣ με τους Ιταλούς ωστε να κατατροπώσει τις ομάδες του Ζέρβα τη στιγμή που εκείνες αγωνίζονταν κατά των ξένων κατακτητών. Τραγικό παράδειγμα της εκείνης εποχής επίσης είναι η υπεράσπιση των Τσάμηδων απο τον ΕΛΑΣ και η συμμετοχή σε σφαγές και λεηλασίες που έγιναν απο κοινού στην Θεσπρωτία, κατα συνέπεια διαφαίνεται η πλήρης υποστήριξη των κομμουνιστών να παραδοθεί αυτή στους Τσάμηδες.

Προχωράμε με τα γνωστά σε όλους Δεκεμβριανά τα οποία δεν υπάρχει λόγος να αναλύσουμε και πολύ, θα σταθούμε απλά στις λεπτομέρειες που αποδεικνύουν τις συνεχείς προδοσίες των κομμουνιστών. Οι Άγγλοι ζήτησαν τον αφοπλισμό του ΕΛΑΣ, κάτι που φυσικά δεν έγινε αποδεκτό. Πρόθεση του ΚΚΕ ήταν η μεταπελευθερωτική επικράτηση του σοβιετικού τύπου συστήματος και γι' αυτό δεν δεχόταν τη διάλυση του ΕΛΑΣ, φοβόταν ότι θα τους άφηνε εκτεθειμένους στην ισχύ των αντιπάλων τους. Στο ερώτημα γιατί το ΚΚΕ δεν κατέλαβε την εξουσία τον Οκτώβριο του 1944, όταν ήταν σε θέση να το πετύχει, δηλαδή όταν οι βρετανικές δυνάμεις δεν είχαν αναπτυχθεί, ίσως οφείλεται στο ότι το ΚΚΕ ''δεν ήθελε να συγκρουσθεί με τους Άγγλους, επειδή ήλπιζε ακόμα σε μια πιθανή κατάληψη της Ελλάδας από τον σοβιετικό στρατό, ή επειδή πίστευε πως μπορούσε να κατακτήσει την εξουσία με δικά του μέσα''. Ακολούθησε η Συνθήκη της Βάρκιζας στις 12 Φεβρουαρίου 1945 (δείτε αναλυτικά το κείμενο εδώ) την οποία ασφαλώς και δεν τήρησαν οι κομμουνιστές. Φρόντισε δε το κόμμα να κατηγορήσει τον Άρη Βελουχιώτη και να φορτώσει σε αυτόν την καταπάτηση της συμφωνίας, με τη βοήθεια του προβοκάτορα Σιάντου, βάσει αυτής λοιπόν της κατηγορίας ακολούθησε ο αποκεφαλισμός του Άρη απο τον Βόιδα ενώ οι σύντροφοι δεν δίστασαν να καταθέσουν μετά το θάνατό του (συγκεκριμένα ο σύντροφος Δράκος) οτι είχε ομοφυλοφυλικές σχέσεις και μάλιστα με τον ψυχογιό του Λέων.. Τόσο ''έντιμοι'' υπήρξαν οι κομμουνιστές που πρόδιδαν ακόμα και τους συναγωνιστές τους για να βγει αλώβητο το κόμμα... Και σαφώς το κόμμα δεν αναγνωρίζει κανέναν Βελουχιώτη, κάπου μάλιστα διάβασα οτι ο Άρης αυτοκτόνησε! Αχρείοι, γελοίοι και κατάπτυστοι. (σ.σ δεν ηρωποιούμε τον Βελουχιώτη, όμως δεν παύει για τον ΕΛΑΣ να ήταν ο κορυφαίος του και σκοπός των παραπάνω είναι να τονιστεί ο προδοτικός χαρακτήρας του ΚΚΕ). Κάπως έτσι έκλεισε το θέμα του ΕΛΑΣ, για τα προσχήματα πάντα, καθώς λίγο αργότερα το ΚΚΕ υπό την ηγεσία του Νίκου Ζαχαριάδη αποφάσισε την ίδρυση του ΔΣΕ (Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδος) και επανεκκίνησε την ένοπλη πάλη εναντίον του ''αστικού καθεστώτος'', συνεπικουρούμενος από τις γειτονικές Αλβανία, Βουλγαρία και Γιουγκοσλαβία (έως τη ρίξη Τίτο-Στάλιν), καθώς και από μεγάλο μέρος σλαβομακεδόνων ανταρτών. Ο εμφύλιος έληξε τελικά το 1949 με ήττα του ΔΣΕ μετρώντας συνολικά 100.000 θύματα και απο τις δυο πλευρές.

Απο τότε μέχρι και το 1973 και την πτώση της Χούντας, το ΚΚΕ περνούσε απο τη νομιμοποίηση στην παρανομία καθώς η βιτρίνα φαινόταν αγνή επιζητώντας πάντα μια θέση στην κυβέρνηση, ωστόσο οι οργανώσεις που δρούσαν υπόγεια υπο τις εντολές του κόμματος γίνονταν αιτία για συνεχείς άρσεις της νομιμότητάς του. Έτσι στις 2 Οκτωβρίου 1974 ο Χαρίλαος Φλωράκης, με την ομόφωνη συμφωνία της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, προχώρησε σε μια δήλωση η οποία χαρακτηρίστηκε ντροπιαστική κι οπου απέρριπτε τον ένοπλο αγώνα ανατροπής του καπιταλισμού (δείτε αναλυτικά εδώ). Έσβησε με αυτό τον τρόπο το παρελθόν, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής νομιμοποιήσε ξανά και για τελευταία φορά το ΚΚΕ το οποίο βρίσκεται απο τότε στη Βουλή υπο την ηγεσία, σήμερα, της Αλεκάρας. Το 1999 δημιουργήθηκε και το ΠΑΜΕ, αυτό που προστάτεψε πέρσυ το Κοινοβούλιο απο την οργή του λαού, και το οποίο διαλύεται και αντικαθίσταται απο τη νεογέννητη και αγνή Λαϊκή Πολιτοφυλακή που αναφέρθηκε στην αρχή του κειμένου.

Εκτός κι αν κάνουμε λάθος βέβαια και σκοπός της συγκεκριμένης ομάδας δεν είναι να προστατέψει το σύστημα όπως έκανε το ΠΑΜΕ αλλά να αναστήσει την ΟΠΛΑ και τον ΔΣΕ, και να καταπατήσει ξανά τη συμφωνία του '74 όπως έκανε στο παρελθόν με το Σύμφωνο της Βάρκιζας. Κι αν τελικά η ιστορία επαναλαμβάνεται, να περιμένουμε και παιδομάζωμα;;

Ηλιογέννητη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...