Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Αμπντουλάχ Γκιουλ: Κοροϊδεύει το Ιράν και τους Άραβες

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ εμφανίστηκε σε τηλεοπτικό σταθμό της Τυνησίας, όπου κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του έκανε δηλώσεις κατευνασμού του Ιράν και του Αραβικού Κόσμου γενικότερα.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι...
, το ραντάρ αντιβαλλιστικής άμυνας του ΝΑΤΟ, που εγκαταστάθηκε επί τουρκικού εδάφους (και το οποίο εξ αρχής λειτουργεί με αμερικανικό προσωπικό) δεν στρέφεται κατά του Ιράν… και επιπλέον, δεν παρέχει πληροφορίες αντιβαλλιστικής άμυνας στο Ισραήλ. Άρα, διευκρίνησε, το Ισραήλ δεν πρόκειται να πάρει καμία πληροφορία από το σύστημα παρακολούθησης, καθώς δεν αποτελεί μέλος του ΝΑΤΟ.

Χαρακτήρισε όλα τα υπόλοιπα δημοσιεύματα ως μαύρη προπαγάνδα των Ισραηλινών. Τώρα βέβαια το ότι ο ίδιος ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ έχει διαφορετική άποψη από αυτή του Τούρκου προέδρου, το ότι οι Τούρκοι δεν ελέγχουν αποκλειστικά το συμμαχικό ραντάρ το οποίο είναι εγκατεστημένο στο έδαφός τους και το ότι οι Ισραηλινοί εξετάζουν ΝΑΤΟϊκή πρόταση να ανοίξουν γραφείο αντιπροσώπευσης στις Βρυξέλλες, στην έδρα της Ατλαντικής Συμμαχίας, θεωρήστε τα ως απλές συμπτώσεις…

Βέβαια, δεν διευκρίνησε το πως, δεδομένης της κατάστασης μεταξύ της Δύσης και του Ιράν, το ραντάρ Χ-μπάντας δεν αποτελεί μέρος της προστασίας από τα βαλλιστικά και πυρηνικά συστήματα του Ιράν… Απλά αρκέστηκε να ξεκαθαρίσει για πολλοστή φορά ότι, το ραντάρ δεν είναι κατά του Ιράν.

Όσον αφορά το ότι οι Ισραηλινοί δε θα λαμβάνουν πληροφορίες για έγκαιρη προειδοποίηση, μάλλον δεν πείθουν κανέναν, ούτε ίσως τον ίδιο. Εξάλλου, από την αρχή στο ραντάρ υπηρετεί αμερικανικό προσωπικό. Όπως και να έχει πάντως, τα πολλά ψέματα καταλήγουν σε πικρές αλήθειες και η ισορροπία που προσπαθεί να κρατήσει η Τουρκία, με το να τα έχει όλα δικά της, είναι δεδομένο ότι δεν θα της βγει σε καλό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...