Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Ο ΕΟΦ κοροϊδεύει με τα γενόσημα τον κόσμο!!!

Σοβαρές καταγγελίες για τα γενόσημα φάρμακα, τις πλαστές συνταγές, την τιμολόγηση των φαρμακευτικών σκευασμάτων, αλλά και την οικονομική αιμορραγία των Ταμείων, ύψους 700.000.000 ευρώ τον χρόνο, από την κομπίνα με τα κουπόνια των φαρμάκων κάνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών Φαρμακευτικών και συναφών Επαγγελμάτων.



Μάλιστα, όπως σημείωσε στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Γεράσιμος Κονιδάρης, το υπουργείο Υγείας, με...
πρόσχημα ότι θα εξυγιάνει το κύκλωμα των φαρμάκων, δημιουργεί ασθενείς δύο ταχυτήτων: εκείνους που θα έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν τα αξιόπιστα φάρμακα και εκείνους που θα παίρνουν φάρμακα με το δελτίο.



«Στα ελληνικά αντίγραφα απαιτείται βιοϊσοδυναμία. Τα εισαγόμενα αντίγραφα από την ενδοχώρα της Ασίας γιατί να χορηγούνται μόνο με πιστοποιητικά (GND) χωρίς βιοϊσοδυναμία; Ο ΕΟΦ προσπαθεί να μας πείσει ότι θα κάνει ελέγχους στα εργοστάσια της Ινδίας και της Κίνας. Εδώ δεν έχει προσωπικό να κάνει ελέγχους στην Ελλάδα, θα κάνει στην άλλη άκρη του κόσμου; Μας κοροϊδεύουν;» καταγγέλλει ο κ. Κονιδάρης.



Οσον αφορά τη συνταγογράφηση με δραστική ουσία, ο κ. Κονιδάρης τονίζει ότι αυτό το μοντέλο εφαρμόζεται πιλοτικά στην Πορτογαλία και τη Λιθουανία, ενώ στην Ιταλία η δικαιοσύνη το ακύρωσε.



Επιπλέον, το «πάρτι» με τα κουπόνια των φαρμάκων από τις παράλληλες εξαγωγές εξακολουθεί να γίνεται. «Στο εξωτερικό δεν έχουν κουπόνια τα φάρμακα. Κάποιοι επιτήδειοι, λοιπόν, πωλούν ξανά στα ασφαλιστικά ταμεία το 80% των κουπονιών από τα φάρμακα που φεύγουν για τις ξένες αγορές μέσω των παράλληλων εξαγωγών. Αυτή η κομπίνα στοιχίζει κάθε χρόνο στα Ταμεία περίπου 700.000.000 ευρώ. Γιατί έως σήμερα τα κουπόνια δεν επιστρέφουν στον ΕΟΦ;» ρωτάει ο πρόεδρος.



Τέλος, για τη φαρμακευτική δαπάνη ο πρόεδρος της ομοσπονδίας εξηγεί ότι τις τιμές των πρωτοτύπων και των αντιγράφων τις δίνει το κράτος. «Από το 2000 έως το 2009 η συνολική φαρμακευτική δαπάνη μεταβλήθηκε κατά 60%, ενώ στα ασφαλιστικά ταμεία μεταβλήθηκε την ίδια περίοδο κατά 120%. Ποιος ευθύνεται γι’ αυτό; Το κράτος δεν δίνει τις τιμές;» ρωτάει ο κ. Κονιδάρης τους αρμοδίους.





Ρίτα Μελά/δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...