Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Θράκη: Έναρξη του «αγώνα» για τον Τούρκο πρέσβη!!

Στη Θράκη βρέθηκε ο Τούρκος πρέσβης Κερίμ Ουράς. Ο Τούρκος διπλωμάτης είχε επαφές με τον πρόξενο Κομοτηνής, τους βουλευτές Μάτατζη και Χατζηοσμάν και τους ψευτομουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής, αλλά και με στελέχη του «τουρκικού κόμματος Θράκης». Φυσικά δεν παρέλειψε να επισκεφτεί τα γραφεία της παράνομης «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης». Εκεί, μιλώντας στους παραβρισκόμενους δήλωσε τα εξής… ευχάριστα, με… πινελιές χαριτωμένου τουρκικού χιούμορ, ξεχνώντας προφανώς ότι για τη δημοκρατική χώρα του, μέχρι πρόσφατα οι Κούρδοι αποκαλούνταν ορεσίβιοι Τούρκοι:


«Αξιότιμοι ομογενείς, η παρουσία μου σήμερα ανάμεσά σας, με γεμίζει ευτυχία. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική ημέρα. Ξέρετε στην είσοδο του χώρου αυτού υπάρχει μια σημαντική έλλειψη. Δεν υπάρχει η πινακίδα σας επάνω στην πόρτα. Δεν υπάρχει ταμπέλα! Και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία. Στην πραγματικότητα, το να αρνείσαι τον τρόπο που βλέπουν κάποιοι άνθρωποι τον εαυτό τους και να τους χαρακτηρίζεις διαφορετικά, το να φοβάσαι ένα όνομα, να στέκεσαι αντίθετος στην ανάρτηση της πινακίδας σε ένα πεδίο που αποτελεί νομικό έρεισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτελεί πολύ μεγάλο μειονέκτημα. Αυτό πιστεύω, περιμένω, ότι θα διορθωθεί το συντομότερο δυνατόν.

»Εάν όλους σας εδώ θέλουν να σας δείξουν διαφορετικούς από αυτό που είσαστε, εάν αρνούνται τον τρόπο που βλέπετε το εαυτό σας, τότε θα πρέπει να μπει κάτι άλλο στη θέση του. Τι θα μπορούσε να ήταν αυτό; Παραδείγματος χάριν, το ‘τουρκικός’ είναι απαγορευμένο. Τι είναι λοιπόν επιτρεπτό; το ‘Ιαπωνική Ένωση’ μάλλον δεν είναι. Τι είναι δηλαδή; ‘Τι είναι αυτό εδώ’, αυτό θα πρέπει να ρωτήσουμε. Ρωτώντας αυτή την ερώτηση, η απάντηση είναι ήδη φανερή. Ο τρόπος που βλέπουν οι άνθρωποι εδώ τον εαυτό τους είναι εμφανής, η εικόνα αυτή υπάρχει, βρίσκεται σε πρώτο πλάνο. Δίπλα μας βρίσκεται ο ενάρετος μουφτής μας, πριν από λίγο τελέσαμε μαζί στο τέμενος Σούνε την προσευχή της Παρασκευής, ήταν πολύ ωραία. Εδώ βρίσκονται οι αξιότιμοι βουλευτές μας οι πρώην βουλευτές μας, εσείς, όλοι μας οι σύλλογοι και τα ιδρύματα, μια πολύ ζωντανή εικόνα βρίσκεται απέναντί μας. Αυτό εγώ μπορώ να το συνδέσω μόνο με μια παλιά και ξεπερασμένη θεώρηση, με τίποτε άλλο.
»Σκέφτομαι ότι μάλλον οι ημέρες της άρνησης είναι μάλλον μετρημένες και σε αυτό ελπίζω. Φυσικά επειδή μεσολαβεί μια δικαστική διαμάχη, εγώ σαν διπλωμάτης που εκπροσωπεί την Τουρκική Δημοκρατία δεν θέλω να πω κάτι περαιτέρω καθώς δεν έχω το δικαίωμα να επεμβαίνω στις δικαστικές διαμάχες και στα εσωτερικά μιας χώρας. Θα ήθελα ωστόσο, να εκφράσω την έλλειψη αυτή και χωρίς να εμμένω σε αυτήν, να συνεχίσω τονίζοντας τις ελλείψεις και τις προσδοκίες μας. Σας ευχαριστώ όλους που ήρθατε».
Ο Τούρκος πρέσβης περιόδευσε κατόπιν στα πομακοχώρια και ελέω της δημοκρατικής Ελλάδας συνομίλησε με τους «Τούρκους» κατοίκους τους… εμψυχώνοντάς τους στον αγώνα να αποτινάξουν την φοβερή… καταπίεση των Γραικών, Γκιαούρηδων ή όπως αλλιώς σας αρέσει…

defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...