Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Διαβάστε την συγκλονιστική επιστολή μια 15χρονη μαθήτριας....

«Ίσως είναι η ώρα να πάρουμε το αίμα μας πίσω»
Δεκαπεντάχρονη μαθήτρια με επιστολή της εκφράζει την οργή της για το παρόν και το μέλλον που παραλαμβάνει η γενιά της...


Την οργή και την απογοήτευσή της εξέφρασε η νέα γενιά, καταφεύγοντας στο γραπτό λόγο προκειμένου να ακουστεί η φωνή τους.


Η 15χρονη Μαρία Καλομοίρη, μαθήτρια της Γ΄ Γυμνασίου, πήρε το θάρρος να εκπροσωπήσει επάξια τη γενιά της, έπειτα από προτροπή της φιλολόγου της στο σχολείο.

Με μία επιστολή που έστειλε στον Ελεύθερο Τύπο, η μικρή Μαρία επιχειρεί να χτυπήσει «καμπανάκι» στους πολιτικούς που κοιτάνε μόνο τον εαυτό τους, μόνο το σήμερα και τη θέση τους.

«Είμαι πολύ απογοητευμένη από τη χώρα που θα παραλάβει η γενιά μου, εξαιτίας των ενεργειών των σημερινών πολιτικών» αναφέρει η μικρή Μαρία.

«Ο ελληνικός λαός έχει υποστεί πάρα πολλά δεινά. Σήμερα βιώνουμε εμείς οι εκσυγχρονισμένοι πια άνθρωποι την εξέλιξη και την τεχνολογία και δεν μπορούμε να βρούμε λύση σε ένα από τα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν;» αναρωτιέται η μαθήτρια.

Και συνεχίζει λέγοντας: «Αν πιστεύαμε πραγματικά στη χώρα μας θα καταφέρναμε να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε; Κάποιοι επωφελήθηκαν από τον ‘’ύπνο μας’’. Ίσως είναι η ώρα να πάρουμε το αίμα μας πίσω».

«Φτάνει πια η υποκρισία του… ‘’πατριώτη’’. Όποιος θέλει να λέγεται ‘’πατριώτης’’, ας σκεφτεί ότι έχει μια πατρίδα που γονατίζει από σκάνδαλα, λιτότητα, περικοπές, ανεργία και ΤΩΡΑ τον χρειάζεται».

Η μαθήτρια τελειώνει την επιστολή της με τη φράση: «Εμείς τα παιδιά απαιτούμε την Ελλάδα ζωντανή… γι’ αυτό και περιμένουμε…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...