Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Αποδιοπομπαίος ο Άκης για πλήθος φαύλων πολιτικών…

Το «θέατρο» συνεχίζεται με τον Άκη Τσοχατζόπουλο ο οποίος οδηγείται το πρωί σε κάποιο από τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας αναμένοντας τη δίκη του και την προσπάθεια των δικαστικών αρχών να στοιχειοθετήσουν τις κατηγορίες σε βάρος του.
Μιλάμε για «θέατρο» όχι επιθυμώντας να τον αθωώσουμε, αλλά διότι παρακολουθούμε την προσπάθεια από διάφορες πλευρές να ριχτεί το ανάθεμα, με τους πάντες (κυριολεκτικά, ανεξαρτήτως υπουργείων στα οποία θήτευσαν) να παριστάνουν τους αδιάφθορους… Άρα για όλα έφταιγε ο Τσοχατζόπουλος και αν τον βάλουμε ισόβια φυλακή κάναμε κάθαρση…

Βασική υπερασπιστική γραμμή του πρώην υπουργού παραμένει ότι κάθε αδίκημα έχει παραγραφεί, ενώ προφανώς αρνείται ότι είναι ο ιδιοκτήτης των υπεράκτιων εταιρών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ρίχνοντας με τον τρόπο αυτό το βάρος της απόδειξης στους κατηγόρους…

Η νομική ομάδα του πρώην υπουργού αμφισβητεί την κατηγορία με το σκεπτικό ότι το αδίκημα της δωροδοκίας είναι παραγεγραμμένο. Ωστόσο, υπάρχει δεδικασμένο με αντίστοιχο θέμα που έθεσε ο πρώην υπουργός Τάσος Μαντέλης, το οποίο κρίθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών το οποίο αποφάνθηκε ότι ανεξάρτητα αν έχει εξαλειφθεί το αξιόποινο για το βασικό αδίκημα, αυτό της «παθητικής δωροδοκίας», η «νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα» είναι αδίκημα διαρκές. Άρα, η Δικαιοσύνη μπορεί να «στριμώξει» τον Τσοχατζόπουλο μόνο σε επίπεδο «πόθεν έσχες»…

Ανακριτής και εισαγγελέας θεώρησαν ως «μη ικανοποιητικές» τις απαντήσεις Τσοχατζόπουλου και ομόφωνα έκριναν ότι συντρέχουν και οι τρεις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος για την προφυλάκιση κατηγορουμένου: Η βαρύτητα της πράξης, το αν είναι ύποπτος φυγής, καθώς επίσης και ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων.

Πλέον αναμένεται η έκδοση αναλυτικού Δελτίου Τύπου το πρωί το οποίο προαναγγέλθηκε, για να πάρουμε μια γεύση της γραμμής που θα ακολουθήσει η υπεράσπιση. Προσβολή στην κοινή λογική και αδικαιολόγητη «αυστηρότητα» αποτελεί και η μη απόδοση μεγαλύτερης προθεσμίας για τη μελέτη μιας δικογραφίας 100.000 σελίδων, με το ένταλμα σύλληψης να έχει εκδοθεί μόλις τη Μεγάλη Τετάρτη.

Επειδή όμως η συγκεκριμένη διαδικασία δείχνει να βολεύει πολλούς που πολύ θα το ήθελαν να κρυφτούν πίσω από έναν «αποδιοπομπαίο τράγο», καλούμε τον Άκη Τσοχατζόπουλο να αντιδράσει άμεσα, δίνοντας στη δημοσιότητα όλα όσα γνωρίζει – και είναι πάρα πολλά – για την παράνομη χρηματοδότηση κομμάτων από προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων και όχι μόνο (προφανώς όχι μόνο του ΠΑΣΟΚ, με τη λίστα να φέρεται ότι περιέχει περισσότερα των δυο κομμάτων).

Αποτελεί μέγιστη φενάκη το να πιστεύει κάποιος ότι η διαφθορά στον δημόσιο τομέα εξαντλούνταν στα εξοπλιστικά προγράμματα, αν και αυτό πολλοί ήθελαν να κάνουν τους Έλληνες να το πιστέψουν. Εφορίες, δασαρχεία, ασφαλιστικά ιδρύματα, είναι ελάχιστες από τις περιπτώσεις που έχουν αποκαλυφθεί, με τους ψιθύρους να αναφέρουν ότι το μεγάλο «πάρτι» γινόταν σε υπουργεία «υπεράνω πάσης υποψίας».

Αν θέλει πραγματικά να προσφέρει κάτι στον τόπο ο Άκης Τσοχατζόπουλος, καθότι την αγάπη του στη χώρα κανείς από όσους τη γνώρισαν δεν μπορεί να την αμφισβητήσει, ας ανοίξει το στόμα του και ας γκρεμίσει τη μεταπολίτευση στην οικοδόμηση της οποίας τόσο συνέβαλε στο προσκήνιο και το παρασκήνιο. Διότι η κατάληξη της υπόθεσης θα είναι πέραν της δεδομένης ηθικής, ενδεχομένως και η φυσική του εξόντωση (πόσες… συγκινήσεις να αντέξει ένας άνθρωπος προχωρημένης ηλικίας).

Το μόνο που φοβούνται πολλοί αετονύχηδες που παριστάνουν σήμερα τους αρχάγγελους της κάθαρσης είναι κάποιον από τους παλιούς να ανοίξει το στόμα του… Το ζητούμενο είναι να γίνει η αρχή… Το πουλόβερ ήδη ξηλώνεται… δεν θα μείνει τίποτε όρθιο και όσοι επιχείρησαν να επιβιώσουν ας γίνουν ένοικοι «σωφρονιστικού καταστήματος» που θα δημιουργήσουμε για να φιλοξενήσουμε τους λεβέντες της μεταπολίτευσης που κατέστρεψαν τη χώρα, με διάφορους τρόπους.

Ας το μετατρέψουμε και σε μουσείο να περνάνε μαθητές, τουρίστες και άλλοι, καταβάλλοντας ένα συμβολικό εισιτήριο το οποίο θα πήγαινε είτε για την αποπληρωμή του χρέους είτε στο ταμείο καταπολέμησης της φτώχειας. Αν επιτρεπότανε η συμφωνία ανάμεσα σε διωκτικές αρχές και κατηγορουμένους στην Ελλάδα, τα πράγματα θα λάμβαναν ταχύτατους ρυθμούς… Έστω και έτσι όμως, ο Άκης Τσοχατζόπουλος μπορεί να προσφέρει πολλά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...