Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Η Τουρκία δοκιμάζει τις ανοχές των Βρυξελλών!! Καμία σχέση με την ΕΕ κατά την κυπριακή προεδρία

Η ΑΓΚΥΡΑ συντηρεί τις προκλήσεις της προς τις Βρυξέλλες και τη Λευκωσία επαναλαμβάνοντας σταθερά ότι θα αποφύγει να έχει την όποια σχέση με την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης όταν αυτή θα ασκείται από την Κυπριακή Δημοκρατία. Οι νέες απειλές προήλθαν από τον Τούρκο υπουργό των Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.
Μετά από συνάντηση που είχε στην τουρκική πρωτεύουσα με τον Βελγο ομόλογό του Ντιτιέ Ρεντέρ, ο κ. Νταβούτογλου επανατόνισε ότι...
«εάν δεν υπάρξει λύση στο Κυπριακό μέχρι την 1η Ιουλίου, η Τουρκία δεν θα έχει καμία επαφή με την προεδρία της ΕΕ, την οποία θα αναλάβει η ελληνοκυπριακή διοίκηση νότιας Κύπρου».

Κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο υπουργών, ο κ. Νταβούτογλου είπε πως συζήτησε με τον Βέλγο ομόλογό του, μεταξύ άλλων και το Κυπριακό.

Ο κ. Ρεντέρ αναφέρθηκε στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Μάιο στο Σικάγο τονίζοντας ότι «έχουν ξεχωριστή σημασία οι συνομιλίες με την Τουρκία για το θέμα της κοινής πολιτικής ασφάλειας τόσο του ΝΑΤΟ, όσο και της ΕΕ».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο αρμόδιος για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις Τούρκος υπουργός Εγκεμέν Μπαγίς. Πώς είναι δυνατόν το κυπριακό πρόβλημα να προβάλλεται ως προϋπόθεση στην πορεία ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τη στιγμή που δεν αποτέλεσε εμπόδιο στην ενταξιακή πορεία της Κύπρου, διερωτήθηκε ο κ. Μπαγίς.

Σε δηλώσεις του από τη Ρουμανία, όπου εκτελούσε επίσκεψη ο Τούρκος υπουργός εξέφρασε την ενόχλησή του για τη μη πρόοδο στην ενταξιακή πορεία της χώρας του και υποστήριξε ότι η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ θα συμβάλει θετικά σε πολλούς τομείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...