Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Αναβάθμιση του ισραηλινού πυροβολικού...

Ο αντιπρόεδρος της Elbit Systems, Αμός Ματάν, σε συνέντευξή του σε ισραηλινό Μέσο Ενημέρωσης αναφέρθηκε στον εκσυγχρονισμό που χρειάζεται το πυροβολικό των IDF.

Μέχρι σήμερα, η ραχοκοκκαλιά των πυροβόλων αποτελείται από τα Μ109, που βρίσκονται σε υπηρεσία εδώ και αρκετές δεκαετίες, με εντατική χρήση, κάτι που...
τα καθιστά γηρασμένα, ειδικά για τις νέες, σύγχρονες απαιτήσεις. Για το λόγο αυτό, ο Ισραηλινός Στρατός βρίσκεται σε διαδικασία αλλαγής των πυροβόλων του, με νέα αυτοκινούμενα των 155 χλστ / 52 διαμετρημάτων.


Αν και ισραηλινές εταιρείες, όπως η Elbit, αναπτύσσουν τα δικά τους πυροβόλα, εντούτοις η συμφωνία αμερικανικής βοήθειας προβλέπει ότι τα όποια συστήματα αγοράζει το Ισραήλ, θα πρέπει να είναι αμερικανικής προέλευσης. Σε επιχειρηματικό πλαίσιο δημιουργείται πρόβλημα για την βιωσιμότητα των ισραηλινών εταιρειών.

Στην περίπτωση της Elbit, που κατασκευάζει το αυτοκινούμενο πυροβόλο ATMOS 2000, μπήκε στο πρόγραμμα και το αμερικανικό τμήμα της BAE Systems. Η τελευταία κατασκευάζει ένα πυροβόλο 155 χλστ /39 διαμ το οποίο προσφέρεται στον Αμερικανικό και Ισραηλινό Στρατό. Ο τελευταίος, φέρεται να προτιμά μια έκδοση η οποία θα βρίσκεται επάνω σε ερπυστριοφόρο όχημα. Έτσι, μέσω, της συνεργασίας των δύο πλευρών, αναπτύσσεται ένα νέο πυροβόλο, το οποίο θα καλυπτει αυτές τις ανάγκες.

Το νέο σύστημα θα προσφερθεί κατά στον αμερικανικό διαγωνισμού του επόμενου χρόνου, ο οποίος θα αφορά την προμήθεια νέων αυτοκινούμενων πυροβόλων. Το ενδιαφέρον είναι πως αν το πυροβόλο επιλεγεί από τις ΗΠΑ, τότε ο Ισραηλινός Στρατός θα μπορεί να το προμηθευτεί στα πλαίσια της αμερικανικής βοήθειας!

defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...