Κυριακή 29 Απριλίου 2012

UCKάδες στο Κοσσυφοπέδιο εκπαιδεύουν Σύριους αντικαθεστωτικούς σύμφωνα με τη σερβική Βlic

Τρεις ακτιβιστές της αντιπολίτευσης της Συρίας, έφθασαν στο Κοσσυφοπέδιο για να μάθουν από τον λεγόμενο ‘Αλβανικό Στρατό’ στον οποίο ηγετική θέση έχουν πολιτικοί και πρώην UCK-άδες, πώς να αντιταχθούν στο καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, γράφει η σερβική εφημερίδα Blic.


O Amar Abdulhamid, ο οποίος εκδιώχθηκε από τη Συρία, είπε ότι η παραμονή του στο Κοσσυφοπέδιο θα του χρησιμεύσει ως πηγή έμπνευσης για τον αγώνα που κάνουν στη Συρία.

«Είμαστε εδώ, στο Κοσσυφοπέδιο, για να αποκτήσουμε γνώσεις από την εμπειρία του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου- UCK πώς να οργανωθούμε και πως δημιουργήσουμε ένοπλους σχηματισμούς», είπε ο Abdulhamid.

Η άφιξή τους στο Κοσσυφοπέδιο συνδέεται με το γεγονός ότι η συριακή αντιπολίτευση έχει επικριθεί συχνά για την αδυναμία της στον αγώνα ενάντια στο καθεστώς του Άσαντ.

«Πράγματι, πρέπει να δράσουμε από κοινού ως συνασπισμός της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο Σύριος που μέχρι το 2005 ζούσε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Ωστόσο, άλλες λεπτομέρειες για την παραμονή και την εκπαίδευσή τους δεν αποκαλύφθηκαν, σημειώνει το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...