Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Στο μικροσκόπιο του Πενταγώνου οι αμυντικές δαπάνες της Κίνας

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα την ετήσια έκθεσή του για την στρατιωτική ισχύ της Κίνας, την πρώτη μετά την υιοθέτηση του νέας αμερικανικής αμυντικής στρατηγικής που δίνει έμφαση στην Ασία και τον Ειρηνικό. 

Η έκθεση επισημαίνει στα μέλη του Κογκρέσου τις συνεχείς επενδύσεις της Κίνας στην προηγμένη...
πυραυλική τεχνολογία, την αναβάθμιση της ικανότητας διεξαγωγής κυβερνοπολέμου, τη δυνατότητα προσβολής μεγάλων στόχων επιφανείας από βαλλιστικά βλήματα, τους σχεδιασμούς για την εγχώρια ναυπήγηση αεροπλανοφόρου και την παραγωγή μαχητικών αεροσκαφών 5ης γενιάς ενώ προειδοποιεί ότι η κινεζική οικονομική κατασκοπεία αποτελεί αυξανόμενη και συνεχή απειλή για την οικονομική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Τον Μάρτιο η Κίνα ανακοίνωσε ότι ο προϋπολογισμός του στρατού της ανέρχεται στα 670,3 δισ. γιουάν (περίπου 106 δισ. δολάρια) για το 2012, θα είναι δηλαδή αυξημένος κατά 11,2% σε σχέση με το 2011. 

Η Ουάσινγκτον υποστηρίζει ωστόσο ότι τα στοιχεία του 2011 πολύ υψηλότερα από αυτά που παραδέχεται επισήμως το Πεκίνο και εκτιμά τις συνολικές στρατιωτικές δαπάνες της Κίνας μεταξύ 120-180 δισ. δολαρίων. strategyreports

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...