Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Σεμινάρια για "εξολόθρευση μουσουλμάνων",από το Πεντάγωνο

Μια σειρά μαθημάτων σε μια στρατιωτική σχολή στις ΗΠΑ που περιλάμβανε ιδέες όπως η μαζική εξολόθρευση των Μουσουλμάνων ανεστάλη, επιβεβαίωσε το Πεντάγωνο χθες.

Ο αντισυνταγματάρχης Μάθιου Ντούλι, ο οποίος δίδασκε το μάθημα με τίτλο "Όψεις του Ισλάμ και του Ισλαμικού Ριζοσπαστισμού"...
παραμένει στο διδακτικό προσωπικό στο κολέγιο του μικτού επιτελείου των ένοπλων δυνάμεων στο Νόρφολκ, στην πολιτεία Βιρτζίνια, αλλά απαλλάχθηκε από τα εκπαιδευτικά του καθήκοντα, όπως δήλωσε ένας εκπρόσωπος του επιτελείου στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Την Πέμπτη, ο αρχηγός του επιτελείου των αμερικάνικων ένοπλων δυνάμεων στρατηγός Μάρτιν Ντέμσεϊ καταδίκασε το μάθημα, χαρακτηρίζοντάς το "εντελώς απαράδεκτο, ενάντιο στις αξίες μας και από ακαδημαϊκής άποψης μη έγκυρο". Διέταξε να διεξαχθεί έρευνα για το πώς το μάθημα έφτασε να διδάσκεται στη συγκεκριμένη σχολή.

Στις διαλέξεις του στο κολέγιο, που υπάγεται στην ανώτατη σχολή εθνικής άμυνας, ο Ντούλι πρότεινε "ολοκληρωτικό πόλεμο" εναντίον των Μουσουλμάνων για να έλθει η νίκη επί της "ισλαμικής τρομοκρατίας", σύμφωνα με το περιοδικό Wired, που αναφέρθηκε στην υπόθεση την Πέμπτη.
Στα κείμενα που διένειμε χαρακτήριζε το Ισλάμ μια "βάρβαρη ιδεολογία", η οποία "πλέον δεν θα γίνεται ανεκτή". "Το Ισλάμ πρέπει να αλλάξει ή θα διευκολύνουμε την αυτοκαταστροφή του", φέρεται να ανέφερε το υλικό των διαλέξεων.

Ανώτεροι αξιωματικοί διέταξαν να διακοπεί το μάθημα τον περασμένο μήνα, όταν ένας από τους στρατιωτικούς που το παρακολούθησαν ήγειρε ζήτημα, ανέφερε το περιοδικό.

Ο Ντούλι πρότεινε να υιοθετηθεί μια στρατηγική βασισμένη "στα ιστορικά προηγούμενα στη Χιροσίμα, στο Ναγκασάκι, στο Τόκιο και στην Δρέσδη" και να καταστραφούν ισλαμικοί ιεροί τόποι όπως η Μεδίνα και η Μέκκα. Πρότεινε να "στοχοθετούνται άμαχοι οποτεδήποτε είναι αναγκαίο" και να γίνουν ενέργειες ώστε το Ισλάμ να υποβαθμιστεί σε ένα καθεστώς "ψευτοθρησκείας". Το υλικό που διένειμε και επικαλείται το Wired αναγνώριζε ότι τα μέτρα αυτά θα μπορούσαν να μη θεωρηθούν "πολιτικώς ορθά".

Τους τελευταίους μήνες, ξέσπασαν αρκετά σκάνδαλα εξαιτίας ενεργειών στρατιωτικών των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν. Αμερικανοί στρατιώτες φωτογραφήθηκαν ποζάροντας με σορούς ανθρώπων που είχαν σκοτώσει, με τα υπολείμματα της σορού ενός βομβιστή-καμικάζι, να ουρούν στις σορούς μαχητών των Ταλιμπάν. Το Φεβρουάριο, σε μια αμερικανική στρατιωτική βάση κάηκαν αντίτυπα του Κορανίου. Τον Μάρτιο, ένας αμερικανός υπαξιωματικός προσήχθη σε δίκη κατηγορούμενος για τη σφαγή 17 Αφγανών αμάχων.

onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...