Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Ντύνει το αγκρίστρι με επενδυτικό δόλωμα ο Σόιμπλε - Επιμένει και στις απειλές...

Μετά το μήνυμα που έστειλαν οι Έλληνες μέσω της κάλπης, οι Ευρωπαίοι ψάχνουν να βρουν τον τρόπο με τον οποίο θα πιέσουν και θα παραπλανήσουν για να πετύχουν την λαϊκή αποδοχή μιάς πειθήνιας κυβέρνησης. Σε αυτά τα πλαίσια ο γνωστός Γερμανός υπουργός Β. Σόιμπλε, επιχειρεί να ντύσει με επενδυτικό δόλωμα το αγκίστρι. Και όποιος τσιμπήσει... Βεβαίως εκτός από "καρότο", οι δηλώσεις έχουν και "μαστίγιο": "Η Γερμανία είναι πρόθυμη να εξετάσει πρόσθετα μέτρα που θα φέρουν...
ανάπτυξη, στην Ελλάδα ωστόσο θα πρέπει να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί", είπε στη γερμανική Die Welt, ο Β. Σόιμπλε.

"Εάν οι Έλληνες έχουν κάποια ιδέα για το τι επιπρόσθετα μπορούμε να κάνουμε για να ενισχύσουμε την ανάπτυξη μπορούμε πάντα να συζητήσουμε γι' αυτό" ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας ότι προκειμένου η χώρα να ανακτήσει τη χαμένη της ανταγωνιστικότητα, θα πρέπει να γίνουν και οι θεμελιώδεις μεταρρυθμίσεις.

"Καταλαβαίνω τους Έλληνες επίσης... υποφέρουν πολύ," πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, ωστόσο, όπως παρατήρησε μονοπάτι άνετο για την Ελλάδα, δεν υπάρχει.

Την ίδια ώρα πάντως, ο κ. Σόιμπλε υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση του Βερολίνου προετοιμάζεται για τυχόν έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. "Καμιά χώρα δεν μπορεί να πιέζει μια άλλη να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ. Φυσικά εμείς δεν θέλουμε σε καμιά περίπτωση να βγει η Ελλάδα", κατέληξε.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...