Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Ο ήλιος καίει και για τους Αλβανούς γκέι... Πορεία γκέι, τρανσέξουαλ και λεσβιών- η πρώτη στην Αλβανία!!

Περίπου 20 μέλη της κοινότητας που απαρτίζεται από λεσβίες, γκέι, αμφισέξουαλ και τρανσέξουαλ, πραγματοποίησε στην πρωτεύουσα της Αλβανίας τη Δευτέρα μια σειρά δραστηριοτήτων για να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη, να υπερασπιστούν και να προωθήσουν τα δικαιώματά τους.
Οι δραστηριότητες εντάσσονται σε προεόρτια της προγραμματισμένης παρέλασης για την ομοφυλοφιλία στο πλαίσιο της διεθνούς ημέρας κατά της ομοφοβίας, στις 17 Μαΐου.




Μέλη της κοινότητας αυτής συμμετείχαν σε έναν αγώνα δρόμου με ποδήλατα από την πλατεία της Μητέρας Τερέζας των Τιράνων και κατά μήκος της κεντρικής λεωφόρου.
Κατά τη διάρκεια της έναρξης της δραστηριότητας αυτής, άγνωστοι πέταξαν δύο βόμβες καπνού προς τους συμμετέχοντες.


Οι αστυνομικοί που είχαν αναπτυχθεί για την πρόληψη της διατάραξης της δημόσιας τάξης, για την πρώτη του είδους αυτού διαμαρτυρία που έγινε ποτέ στην Αλβανία, κατάφεραν να συλλάβουν τους δύο ‘προβοκάτορες’.


Η σημερινή πορεία έγινε κυρίως κατά μήκος της λεωφόρου «Μαρτύρων του Έθνους» με κεντρικό σύνθημα «Να το παραδεχθούμε! Μερικοί από εμάς είναι γκέι». Αναμένονται και άλλες τέτοιες εκδηλώσεις κατά τις επόμενες ημέρες.

nepirusonline.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...