Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Είχαν πει και στο Σαχινίδη για δημοψήφισμα

Έκθετη μένει σήμερα η Άνγκελα Μέρκελ από δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας, το οποίο αποκαλύπτει, πως οι Γερμανοί είχαν πει ξανά για δημοψήφισμα και στο Σαχινίδη στο Eurogroup, ενώ τις ίδιες ανοησίες εικάζεται πως επανέλαβε και ο Μάρτιν Σουλτς... 

Όπως αποκαλύπτεται η γερμανική κυβέρνηση και τα ευρωπαϊκά τους "εξαπτέρυγα" πιέζουν ανεπίτρεπτα την Ελλάδα. 


Ταυτόχρονα όμως η αναδίπλωση και η δήθεν "διάψευση" της γερμανικής καγκελαρίας χθες, αποκαλύπτει την ξεκάθαρη υποχώρηση της Μέρκελ και της γερμανικής κυβέρνησης, όπως και ότι κατάλαβαν το βεληνεκές της διπλωματικής γκάφας τους. Υπέστησαν σοβαρή διπλωματική ήττα χθες, καθώς αποκαλύφθηκε η πίεση που ασκούν και συνεπώς οι φόβοι τους. Ειδικότερα, η εφημερίδα Süddeutsche του Μονάχου αφιερώνει ολόκληρη τη δεύτερη σελίδα στην Ελλάδα. Το κείμενο αναφέρει, ότι "ξαφνικά" τέθηκε το ερώτημα περί δημοψηφίσματος κυρίως από εκείνους που θέλουν επιτέλους να μάθουν πώς φαντάζονται οι Έλληνες το μέλλον τους, φοβούμενοι (οι ίδιοι) το δικό τους. 

"Αλλά επειδή ένα δημοψήφισμα είναι ευαίσθητη υπόθεση, η συζήτηση και ο προβληματισμός γίνονται πίσω από κλειστές πόρτες. Κανείς ευρωπαίος πολιτικός δεν του αρέσει να μιλάει ανοιχτά. Κανείς ευρωπαίος πολιτικός δεν θέλει να δώσει την εντύπωση ότι αναμειγνύεται στα εσωτερικά της Ελλάδας", λέει. 

 Όμως το κείμενο, δίνει την πληροφορία ότι "στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας οι 16 υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ευρώ έδωσαν εντολή στον κύριο Σαχινίδη να διερευνήσει στην Αθήνα το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος". Στην ίδια εφημερίδα αναφέρεται σε άλλο σημείο: "Όπως και πριν λίγες μέρες πριν τις εκλογές στις 6 Μαΐου η εκ του μακρόθεν παρέμβαση Σόιμπλε στους Έλληνες να ψηφίσουν πολιτικούς που τάσσονται υπέρ του μνημονίου ενίσχυσε ουσιαστικά το Σύριζα, έτσι μπορεί να γίνει και τώρα. 

Ο Τσίπρας ίσως χαίρεται όταν ευρωπαίοι πολιτικοί προτείνουν μαζί με τις εκλογές να γίνει και δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας ή όχι στο ευρώ". Πάντως σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος είπε: "Το θέμα νομίζω ότι εξαντλήθηκε χθες. Εκείνο το οποίο είναι σημαντικό και στο οποίο πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας είναι η Σύνοδος Κορυφής που θα γίνει την Τετάρτη και θα πάμε με καλές προϋποθέσεις". Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...