Σάββατο 12 Μαΐου 2012

«Γιατί να μην αφήσουμε την Ελλάδα να βουλιάξει;», αναρωτιέται το CNN..

Σε ένα εκτενές και ιδιαίτερα καυστικό άρθρο το δίκτυο CNN αναρωτιέται για την κατάσταση στην χώρα μας.

«Η Ελλάδα μπορεί να μας έδωσε την λέξη δημοκρατία και πολλά από τις αρχές της κοινωνίας. Τώρα όμως είναι ο «άρρωστος της Ευρώπης» και οι λαοί άλλων ευρωπαϊκών δημοκρατιών ρωτούνται αν...
αξίζει να σωθεί με περισσότερα δισ. από τα χρήματά τους. Εν ολίγοις το επιχείρημά τους είναι αυτό: Τι θα γίνει αν η Ελλάδα γλιστρήσει ατιμωτικά εκτός ευρωζώνης;» γράφει στην ηλεκτρονική του σελίδα το CNN, τονίζοντας ότι η Ελλάδα με γεωστρατηγικούς όρους, θεωρείται πλέον περιφερειακή.

«Δεν έχει αποθέματα πετρελαίου και βασίζεται στην γεωργία και τον τουρισμό…Αντιστοιχεί μόλις στο 5% της οικονομικής παραγωγής της ΕΕ».

Στο άρθρο σημειώνεται ότι αν και η πλειψηφία των Ελλήνων - περίπου το 70%- τάσσονται υπέρ της παραμονής στο ευρώ, ένα σεβαστό ποσοστό ψήφισε κόμματα που θεωρούνται «αντι-μνημονιακά», ενώ επισημαίνει και την άνοδο του ακροδεξιού κόμματος Χρυσή Αυγή.

Τα ατέλειωτα πακέτα διάσωσης είναι έξυπνη πολιτική ή απλώς διαιωνίζουν την κρίση, καθώς το νέο χρέος αντικαθιστά το παλιό, αναρωτιέται ο αρθογράφος, σημειώνοντας την πρόταση του οικονομολόγου Κένεθ Ρόγκοφ ο οποίος πρότεινε η Ελλάδα να λάβει ένα είδος «άδειας» από την ευρωζώνη, διατηρώντας παράλληλα την θέση της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με την επανεισαγωγή μιας υποτιμημένης δραχμής που θα έδινε ώθηση στον τουρισμό...

greece-salonika.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...