Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2012

Σηκώνουν ψηλά τα χέρια στην Αστυνομία για τα καλάσνικοφ!

Τα απανωτά χτυπήματα αλλοδαπών συμμοριών με καλάσνικοφ έχουνπροκαλέσει συναγερμό στο αρχηγείο της Αστυνομίας, με τους ανώτατους αξιωματικούς να ψάχνουν εσπευσμένα επαρκές σχέδιο αστυνόμευσης ολόκληρο το 24ωρο. Η διαπίστωση -μετά και το τετ α τετ ληστών με άνδρες της ΔΙ.ΑΣ. το βράδυ της περασμένης Πέμπτης- ότι οι αστυνομικοί δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τη δύναμη πυρός που δίνει στους κακοποιούς η χρήση των καλάσνικοφ, αναζητούν τρόπο να λύσουν το μεγάλο πρόβλημα. 
Η άμεση απάντηση είναι η ενίσχυση των περιπολιών και πλέον είναι εμφανές πως ακόμη και οι μοτοσικλέτες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
δεν κινούνται ανά δυάδες, αλλά έχουν ενισχυθεί. Παράλληλα, στην Ασφάλεια οι αξιωματικοί προσπαθούν αξιοποιώντας ακόμη και τις πληροφορίες που μπορούν να αντλήσουν από σήματα των κινητών τηλεφώνων να εξιχνιάσουν τουλάχιστον 3 μεγάλες υποθέσεις και να βάλουν στο χέρι τα μέλη των συμμοριών. Πρόκειται για τη ληστεία στη χρηματαποστολή τράπεζας στην Ηλιούπολη, πριν 10 ημέρες, όταν πήραν μισό εκατομμύριο ευρώ και για να διαφύγουν άρπαξαν 3 αυτοκίνητα διερχόμενων οδηγών, τραυματίζοντας μάλιστα τον ένα, τη δολοφονία του 30χρονου στην Καισαριανή και τον σοβαρό τραυματισμό του 32χρονου αδελφού του στην προσπάθειά τους να κλέψουν ένα αυτοκίνητο, αλλά και τους ληστές με τα καλάσνικοφ που χτυπούν καταστήματα και περίπτερα στην ευρύτερη περιοχή του Ζωγράφου. «Η άμεση σύλληψη των μελών των συγκεκριμένων συμμοριών δεν θα λύσει το τεράστιο θέμα με τους δεκάδες κακοποιούς που κουβαλούν καλάσνικοφ, θα στείλει όμως ένα μήνυμα πως δεν μπορούν να δρουν ανεξέλεγκτα κάτω από τη μύτη της Αστυνομίας», τονίζει αξιωματικός και προσθέτει: «Είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη με τόσο μεγάλο αριθμό καλάσνικοφ…». 

 Η διαπίστωση και τα στοιχεία 

Το δεκαήμερο που πέρασε σημαδεύτηκε από 50 και πλέον άγριες ληστείες σε πάσης φύσεως καταστήματα, περισσότερες από 20 εισβολές και λεηλασίες σε σπίτια με έναν νεκρό, δεκάδες βίαιες επιθέσεις σε ανυποψίαστους πολίτες στο δρόμο… Στιγμές φρίκης με επιθέσεις, εξευτελισμούς και κακοποιήσεις που βίωσαν οικογένειες μέσα στα ίδια τους τα σπίτια από τις «συμμορίες με τα καλάσνικοφ». Η διαπίστωση και με τη βούλα της Αστυνομίας πραγματικά σοκάρει: η εισβολή κακοποιών σε σπίτια -τελευταίο καταφύγιο της οικογένειας- δεν είναι πλέον μεμονωμένο φαινόμενο… Το 2011 τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Αστυνομίας έδειξαν: 432 εισβολές ληστών σε οικίες, 588 ληστείες πολιτών στο δρόμο, 472 ένοπλες επιθέσεις πελατών σε καταστήματα. Νούμερα που πιθανόν να μην υπάρχουν σε καμία αναπτυγμένη χώρα του κόσμου… Αγριες συμμορίες οπλισμένων κουκουλοφόρων εισβάλλουν σε σπίτια και διαμερίσματα, τρομοκρατούν, βιάζουν και ληστεύουν τους ενοίκους. Ουσιαστικά το φαινόμενο εμφανίστηκε πριν από περίπου τρία χρόνια με «μπούκες» σε επαύλεις των βορείων και νοτίων προαστίων, όμως οι ομάδες πολλαπλασιάστηκαν και στο στόχαστρο μπήκαν όλα τα σπίτια… protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...