Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Οι ΗΠΑ στηρίζουν τους Σύρους αντικαθεστωτικούς

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προμηθεύουν την «ειρηνική αντιπολίτευση» στη Συρία με μέσα επικοινωνίας για να καταγράφει τις «ωμότητες» που διαπράττονται στη χώρα, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι. Η βοήθεια αυτή προς τους αντικαθεστωτικούς που μάχονται εναντίον του Μπασάρ αλ Ασαντ περιλαμβάνεται στο πλαίσιο των προσπαθειών της Ουάσινγκτον να συμβάλλει στην ελευθερία στο Διαδίκτυο σε όλον τον κόσμο, δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βικτόρια Νούλαντ. 


 Η ίδια δεν διευκρίνισε ποια είναι η βοήθεια αυτή, όμως πηγή προσκείμενη στο υπουργείο δήλωσε πως περιλαμβάνει δορυφορικά τηλέφωνα με GPS που «έχουν τη δυνατότητα να καταγράφουν τις ωμότητες» στη χώρα. Οι αμερικανικές πρωτοβουλίες για την προώθηση της ελευθερίας στο Διαδίκτυο έχουν στόχο να βοηθήσουν τους κατοίκους χωρών όπου δεν είναι δυνατή ή είναι περιορισμένη η πρόσβαση στο Ίντερνετ να αποκτήσουν τα μέσα για να το χρησιμοποιούν και να απολαμβάνουν το δικαίωμά τους στην ελευθερία της έκφρασης και της πληροφόρησης, επισήμανε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

 Από το 2008, οι ΗΠΑ έχουν διαθέσει για τις πρωτοβουλίες αυτές 76 εκατομμύρια δολάρια. Η βοήθεια στη Συρία αφορά σε μεγάλο βαθμό τον τομέα της επικοινωνίας και ειδικά αυτούς που η επικοινωνία τους παρεμποδίζεται από την κυβέρνηση, επισήμανε η Νούλαντ. protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...