Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Στον αέρα η τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών, λόγω Χρυσής Αυγής

Στην επιφάνεια ήρθε και πάλι η πιθανότητα διεξαγωγής τηλεμαχίας μεταξύ των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων (αυτό που αγγλιστί το ονομάζουν «debate»). Πληροφορούμεθα, λοιπόν, ότι θα γίνει μια τηλεμαχία μεταξύ των δύο εταίρων του νέου δικομματισμού (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ), ενώ καταβάλλεται προσπάθεια να γίνει κι ένα ακόμα με την συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών. Όλων;
Όχι ακριβώς. «Όλων αυτών που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο», λέει το ΠΑΣΟΚ (δια στόματος της εκπροσώπου τύπου και δημοκρατικώ δικαίω «κληρονόμου» της βουλευτικής έδρας, Φώφης Γεννηματά). Δηλαδή, όλων εκτός του Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής! Ανάλογες θέσεις έχουν και τα υπόλοιπα κόμματα, φανερά ή στα κρυφά.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Επί της ουσίας, το γιατί θέλουν όλοι αυτοί οι «μεγάλοι δημοκράτες» να αποκλείσουν τον Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής από την τηλεμαχία, είναι προφανές. Όλοι οι υπόλοιποι, με όλες τις επιφανειακές διαφορές τους, είναι παιδιά του σάπιου μεταπολιτευτικού συστήματος εξουσίας, που ευθύνεται για τη δυστυχία μας. Θα κινηθούν, λοιπόν, μέσα στις «ράγες» του συστήματος και η όποια αντιπαράθεσή τους θα είναι υπό απόλυτο έλεγχο. Φοβούνται, λοιπόν, ότι ο Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής, που δεν είναι παιδί του συστήματός τους, θα παραβιάσει τις «κόκκινες» γραμμές στο λόγο του και στα ερωτήματα που θα θέσει και θα τους χαλάσει τη άνοστη σούπα.
Από την άλλη, σκέπτονται και τις αντιδράσεις του όλου εκλογικού σώματος -κι όχι μόνο του 7% που ψήφισε την Χρυσή Αυγή- για τον ενδεχόμενο αδικαιολόγητο αποκλεισμό του εκπροσώπου μιας σημαντικής μερίδας του πληθυσμού από την τηλεμαχία.

Πρόβλεψη: Επειδή και στη μία και στην άλλη περίπτωση το καταρρέον σύστημα θα υποστεί μεγάλο στραπάτσο, πιστεύουμε ότι τελικά η τηλεμαχία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών δεν θα γίνει ποτέ! Το πολύ-πολύ να γίνει μια κοκορομαχία Σαμαρά-Τσίπρα και… τέρμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...