Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

ΠΑΛΙ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ... ΕΜΕΙΣ ΥΠΝΟ ΒΑΘΥ...

Πάμε για πραξικόπημα στην Αίγυπτο; Ισλαμιστές vs. στρατού

Την οργή των Αδελφών Μουσουλμάνων προκάλεσε η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Αιγύπτου ότι η Κάτω Βουλή που προέκυψε από τις βουλευτικές εκλογές στερείται εγκυρότητας και πρέπει να διαλυθεί.

Σε διαδηλώσεις καλούν ακτιβιστές τους Αιγύπτιους το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ μετά την απόφαση δεκάδες Αιγύπτιοι συγκεντρώθηκαν και πάλι στην πλατεία Ταχρίρ.
«Η Αίγυπτος θα έχει σκοτεινές μέρες μπροστά της, εάν η εξουσία επέστρεφε σε αυτούς που συνδέονται με το προηγούμενο καθεστώς», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Την ίδια ώρα οι ΗΠΑ εξέφρασαν τον προβληματισμό της για την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου στην Αίγυπτο να κηρύξει άκυρες τις βουλευτικές εκλογές οι οποίες διεξήχθησαν στη χώρα και ταυτόχρονα να επιτρέψει στον τελευταίο πρωθυπουργό του Χόσνι Μουμπάρακ να λάβει μέρος στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Ο στρατός όμως που έχει αποκλείσει την πρόσβαση στο Κοινοβούλιο δείχνει αποφασισμένος να δώσει ένα τέλος στο αδιέξοδο, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει στην εκδήλωση πραξικοπήματος…

DEFENCE - POINT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...