Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Αλληλεγγύη στους Έλληνες: Επίσκεψη σε άπορη 5μελή οικογένεια από τησ Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας...

Ενημερωθήκαμε για μία 5μελή οικογένεια με σημαντικό πρόβλημα επιβίωσης, από μία γειτόνισσά τους που μας τηλεφώνησε. Οι γονείς άνεργοι, ο πατέρας με πρόβλημα υγείας, τα παιδιά του δημοτικού. Κλιμάκιο της Ομάδας Εργασίας "Αλληλεγγύη στους Έλληνες" τους επισκέφτηκε σήμερα το απόγευμα, για να ελέγξει την κατάσταση και να διαπιστώσει τις ανάγκες τους. Και δεν πήγαμε με άδεια χέρια, εννοείται.

Μας καλωσόρισε η νεαρή μητέρα και μας πρόσφερε κρύο νερό - το μόνο διαθέσιμο κέρασμα...
Το σπίτι μικρό, φτωχικό, αλλά τακτοποιημένο και καθαρό. Τα παιδιά χαμογελαστά και ευγενικά, έπαιζαν ήσυχα. Η μητέρα ψάχνει για οποιοδήποτε μεροκάματο και κάνει αιτήσεις πρόσληψης σε κάθε προκήρυξη για συμβασιούχους δημοτικούς υπαλλήλους σε τομείς ΥΕ, αλλά διαπιστώνει ότι τελικά προτιμώνται ρομά (με βάση "κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια"). Καλύπτουν τις βασικές ανάγκες τους από συσσίτια και βοήθεια των γειτόνων. Η συζήτηση με τα μέλη της οικογένειας, ένα υποτυπώδες περιβολάκι με ελάχιστες καχεκτικές ντοματιές και πιπεριές, καθώς και η αγάπη όλων τους για τη θάλασσα μας έδωσαν μερικές ιδέες αποτελεσματικότερης βοήθειας.



Στην επόμενη επίσκεψή μας, θα μας συνοδέψει συναγωνίστρια γεωπόνος, με φυντάνια και σπόρους, αρκετά σε ποσότητα και ποικιλία για τη διαμόρφωση ενός πληρέστερου και μεγαλύτερου περιβολιού, που θα καλύπτει τις ανάγκες της οικογένειας σε ικανοποιητικό βαθμό. Ένας συναγωνιστής προθυμοποιήθηκε να προσφέρει βασικό εξοπλισμό ψαρέματος και να διδάξει τα κόλπα για καλές ψαριές, μιας που βρίσκονται σε προνομιακή περιοχή. Παράλληλα θα δοθούν στη νεαρή μητέρα οδηγίες οικιακής οικονομίας, ώστε να εκμεταλλεύεται στο μάξιμουμ τα διαθέσιμα. Και το όνομά της προστέθηκε στον κατάλογο της Ομάδας "Δουλειά στους Έλληνες", ώστε να της δοθεί προτεραιότητα στην πρώτη κατάλληλη ευκαιρία απασχόλησης.

Δεν θέλουμε οι Έλληνες που βρίσκονται σε κατάσταση ανέχειας να παραμείνουν εξαρτώμενοι από τη βοήθεια τρίτων. Θέλουμε να επανακτήσουν την εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους, να καλλιεργήσουν τις ικανότητές τους, να ξανασταθούν στα πόδια τους, αυτάρκεις, αξιοπρεπείς και περήφανοι για όσα καταφέρνουν, παρά τις δυσκολίες που συναντούν. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά της αλληλεγγύης των Εθνικιστών από τη φιλανθρωπία των αστών.

Ο.Ε. "Αλληλεγγύη στους Έλληνες"
Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...