Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Πολύτιμες υπηρεσίες από τους εθελοντές Διασώστες της Παλαιομάνινας

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζουν τις περιπολίες τα μέλη της Ε.Ο.Ε.Δ. Ι.Π. Μεσολογγίου και το κλιμάκιο εθελοντών διασωστών Παλαιομάνινας, για τον εντοπισμό πιθανών εστιών κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς. Οι υψηλές θερμοκρασίες και οι δυνατοί άνεμοι απαιτούν την προσοχή και την υπευθυνότητα όλων μας για την αποφυγή μιας φυσικής καταστροφής και τις συνέπειες που θα είχε για το περιβάλλον και τους συνανθρώπους μας......


Επίσης το Σαββατο 14 και τη Κυριακη 15 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, απο την Ε.Ο.Ε.Δ. Ι.Π. Μεσολογγίου σε συνεργασία με τον σύλλογο Πατριωτική Πολιτοφυλακή, το πρώτο ανοιχτό σεμινάριο πρώτων βοηθειών και διάσωσης.
Η ανταπόκριση των πολιτών ήταν μεγάλη, αποδεικνύοντας πως ο εθελοντισμός στην Ελλάδα είναι υπαρκτός, είναι ενεργός και μπορεί να αποτελέσει ένα από τα θεμέλια της κοινωνίας μας.

ΞΗΡΟΜΕΡΟΝΕWS: Συγχαρητήρια στην αξιέπαινη σοβαρή προσπάθεια της ομάδας νέων της Παλαιομάνινας, που προκάλεσε αίσθηση ικανοποίησης σε όλα τα γύρω χωριά και όχι μόνο. Τα νέα αυτά παιδιά, αντί να περνούν άσκοπα τον καιρό τους και να σπαταλούν ανώφελα τον δυναμισμό και τη θέληση που κρύβουν μέσα τους, πήραν την απόφαση να δράσουν και να προσφέρουν κάτι το ουσιαστικό, εποικοδομητικό και ωφέλιμο για το χωριό τους και τον τόπο τους. Είναι κατάλληλα προετοιμασμένα για αντιπυρικό αγώνα και αποφασισμένα να προστατέψουν από τον κίνδυνο πυρκαγιάς τη χλωρίδα της περιοχής και του περίφημου Βελανιδοδάσους αλλά και να προσφέρουν υπηρεσίες ως διασώστες σε κάθε άλλη περίπτωση ανάγκης.

ΞΗΡΟΜΕΡΟΝΕWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...