Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Έρχονται ολοταχώς οι ισλαμιστές και στη Συρία

«Εύγε Δύση, εύγε ΗΠΑ» είναι το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό. Κατά τα άλλα τόσα χρόνια προσπαθούσαν αν μας πείσουν ότι τους πολεμούσαν… Τώρα που κουράστηκαν «ανακάλυψαν» τα πλεονεκτήματα ένταξης των ισλαμιστών στην πολιτική διαδικασία…

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα της Συρίας, σημαντική συνιστώσα της αντιπολίτευσης κατά του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, ανακοίνωσε σήμερα από την Κωνσταντινούπολη ότι θα ιδρύσει πολιτικό κόμμα, που θα υπερασπίζεται ένα «ισλαμικό» όραμα για τη συριακή κοινωνία.



Ο επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Άλι Μπεγιανούνι, ανέφερε ότι «το νέο κόμμα θα είναι ανοικτό σε όλους τους Σύρους, θα συνεργαστεί με άλλα πολιτικά κόμματα της συριακής αντιπολίτευσης και θα υπερασπίζεται ένα όραμα ενός πολιτικού, δημοκρατικού και πλουραλιστικού κράτους όπου όλοι οι πολίτες θα είναι ίσοι».

Ερωτηθείς για τη δύναμη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στο εσωτερικό της Συρίας, αφού πολλά μέλη της αναγκάστηκαν να φύγουν από τη χώρα μετά την αποτυχημένη απόπειρα εξέγερσης το 1982 που κατεστάλη βίαια, ο επικεφαλής της οργάνωσης Μοχάμαντ Ριάντ αλ Σάκφα, δήλωσε ότι αν πραγματοποιηθούν ελεύθερες εκλογές (στη Συρία, η Μουσουλμανική Αδελφότητα δεν θα λάβει περισσότερο από το 25% των ψήφων.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα τέθηκε εκτός νόμου το 1963 στη Συρία. Το 1982 προσπάθησε να ξεσηκώσει τον λαό κατά του καθεστώτος του Χάφεζ αλ Άσαντ, πατέρα του Μπασάρ, αλλά απέτυχε και ο στρατός κατέστειλε βίαια την εξέγερση με αποτέλεσμα σχεδόν 20.000 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, σύμφωνα με εκτιμήσεις.

DEFENCE - POINT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...