Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Για άλωση της ΑΟΖ πάνε οι Τούρκοι …Ισραήλ,Βρετανία παρόντες !Απούσα η Ελλάδα !

Στόχος των Τούρκων είναι να διεκδικήσουν και να εξασφαλίσουν ρόλο και λόγο στα κοιτάσματα φυσικού αερίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ισραήλ έχει προχωρήσει και στην ανάπτυξη τεσσάρων πολεμικών πλοίων, μη επανδρωμένων αεροσκαφών και εκατοντάδων…
στρατιωτών, για να προστατεύσει τις πλατφόρμες γεωτρήσεων για πετρέλαιο και άλλα σημεία ερευνών ανοιχτά της Κύπρου.
Εξάλλου, πηγή των Βρετανικών βάσεων δήλωσε ότι δεν έχει γίνει καμία επικοινωνία με τον τουρκικό στρατό για...

χειρισμό της κατάστασης.
Διατύπωσε, επίσης, την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξει πρόκληση από τους Τούρκους.
Οι Βρετανοί, αναφέρουν ότι η δική τους άσκηση θα κινηθεί σε περιοχή, την οποία θεωρούν υπό τη δικαιοδοσία των βρετανικών βάσεων.
Οι ασκήσεις αυτές διεξάγονται πάντοτε σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, δήλωσε στο Sigmalive ο Υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Ηλιάδης, προσθέτοντας ότι σε αυτές τις περιπτώσεις, οι χώρες ζητούν και λαμβάνουν την έγκριση του κυρίαρχου κράτους, στην προκειμένη, της Κύπρου.
Η Τουρκία, όμως, παρανομεί, ανέφερε ο Υπουργός, τονίζοντας ότι με τις ενέργειές της θέτει σε κίνδυνο την πολιτική και στρατιωτική ναυσιπλοΐα και αεροπλοΐα.
Οι κυπριακές Αρχές, πρόσθεσε, θα προβούν σε διαβήματα και θα καταγγείλουν σε διεθνή βήματα την τουρκική συμπεριφορά.
Ομήρου: «θρασεία τουρκική πρόκληση εναντίον της ΕΕ»
Εξάλλου, σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου τονίζει ότι η αεροναυτική άσκηση που ξεκινά η Τουρκία σε θαλάσσια τεμάχια εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας χωρίς άδεια ως επιβάλλεται από τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και τους κανόνες ναυσιπλοΐας συνιστά θρασεία πρόκληση και πράξη που στρέφεται ευθέως εναντίον της σταθερότητας και της ειρήνης στην Ανατολική Μεσόγειο.
Δεδομένου, σημειώνει, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία προεδρεύει αυτή την περίοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου η τουρκική αυτή πρόκληση στρέφεται ευθέως και εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αναμένουμε, καταλήγει στην γραπτή δήλωση του ο κ. Ομήρου, ότι τα ευρωπαϊκά συλλογικά θεσμικά όργανα να αντιδράσουν αποφασιστικά. Καλούμε την Κυβέρνηση να απαιτήσει και υπό την ιδιότητα της προεδρεύουσας χώρας της Ε.Ε. την άμεση και αποφασιστική αντίδραση των θεσμικών οργάνων της Ένωσης.
kafeneio-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...