Κυριακή, 1 Ιουλίου 2012

ΤΟ FOCUS ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΠΩΣ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ...!!!

Σε σημερινό του δημοσίευμα, το περιοδικό Focus επιμένει ότι ο Σόιμπλε ενημέρωσε πως «η γερμανική κυβέρνηση προετοιμάζεται για χρεοκοπία των Ελλήνων», ισχυρισμοί που έρχονται σε αντίθεση με τη χθεσινή διάψευση περί τέτοιας συζήτησης από τον υφυπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Στέφεν Κάμπετερ.
Το Focus κάνει λόγο για ένα κυβερνητικό έγγραφο και σχετικές δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών και των Χριστιανοκοινωνιστών.


Όπως αναφέρεται στο άρθρο, το Βερολίνο, με στόχο να αποφύγει τον κίνδυνο χρεοκοπίας και έξοδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, θα χρησιμοποιήσει «τέχνασμα»: «Η Ελλάδα θα χρειαστεί, το αργότερο στα μέσα Αυγούστου, φρέσκο χρήμα. Τότε λήγει ένα ομόλογο που κατέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα», όπως υποστηρίζει το περιοδικό.

«Η εκκρεμούσα ακόμη έκθεση της τρόικας θα καταλήξει, κατά τις εκτιμήσεις της γερμανικής κυβέρνησης, μάλλον στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα έχει καθυστερήσει όσον αφορά την εκπλήρωση των υποχρεώσεών της» αναφέρει το δημοσίευμα.

Σημειώνει ότι ο κ. Σόιμπλε προετοίμασε τους βουλευτές του CDU και του CSU, εξηγώντας τους ότι στις επικείμενες διαπραγματεύσεις για τη μετεξέλιξη του ESM περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, «απαραιτήτως διαδικασία χρεοκοπίας κρατών».

Βουλευτές, των οποίων τη μαρτυρία επικαλείται το Focus, τόνισαν ότι ο Γερμανός υπουργός τους δήλωσε ότι πολλοί ειδικοί εκτιμούν ότι οι Έλληνες δεν θα τα καταφέρουν χωρίς «εξωτερική υποτίμηση». zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...