Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται: Η παραίτηση του Κ. Ζιαζιά «έφερε» την Gokova

Την διαταγή για να πλεύσει στο δυτικό Αιγαίο λίγα μίλια από τις ανατολικές ακτές της Αττικής σύμφωνα με πληροφορίες των ελληνικών υπηρεσιών την έλαβε η τουρκική φρεγάτα Gokova (F-496) μόλις έγινε γνωστή από την Αθήνα λίγο μετά τις 08.00 το πρωί η αναίτια παραίτηση του Α/ΓΕΣ Κ. Ζιαζιά.

Όπως αναφέρουν πηγές απόλυτα έγκυρες το τουρκικό πολεμικό πλοίο προερχόμενο από περιπολία της επιχείρησης θαλάσσιας επιτήρησης Mediterranean Shield είχε λάβει πορεία προς βορρά...
όταν λίγη ώρα αφότου έγινε γνωστή η παραίτηση του Κ. Ζιαζιά άλλαξε πορεία και ενώ βρισκόταν στο Ν.Α. Αιγαίο με κατεύθυνση βόρεια, πήρε πορεία δυτικά βορειοδυτικά και άρχισε να οργώνει τα ελληνικά νησιά στις Κυκλάδες από το μεσημέρι και μετά, φτάνοντας τελικά λίγα μίλια ανατολικά των ακτών της Αττικής.

Το σύνολο των συστημάτων του πλοίου (αισθητήρες, οπλικά συστήματα) ήταν σε λειτουργία κάτι που το επιβεβαίωσαν και τα δύο ελληνικά Mirage-2000 που εστάλησαν για την επιτήρηση του πολεμικού πλοίου και τα οποία βρέθηκαν σε απόσταση μερικών μιλίων από την τουρκική φρεγάτα, με τα ηλεκτρονικά τους συστήματα να λαμβάνουν τις εκπομπές από το τουρκικό πλοίο.

Σημειώνεται ότι όταν ένα ξένο πολεμικό πλοίο διέρχεται τα χωρικά ύδατα μίας άλλης χώρας και εκτελεί αβλαβή διέλευση όπως υποτίθεται ότι έπραττε το τουρκικό πλοίο, θα πρέπει να έχει τους αισθητήρες και τα οπλικά του συστήματα εκτός λειτουργίας. Βλέπουμε δηλαδή όπως έχει γίνει σε πολλές περιπτώσεις από την Κύπρο το 1974 μέχρι σήμερα, η Άγκυρα είναι έτοιμη να εκμεταλλευτεί και το παραμικρό κενό για να προωθήσει την επιθετική αναθεωρητική της πολιτική στην Ελλάδα, κάτι που της προσέφερε χτες η αναίτια παραίτηση του Α/ΓΕΣ Κ. Ζιαζιά.

Υπενθυμίζεται ότι η τουρκική φρεγάτα χτες το μεσημέρι με απόγευμα έφτασε λίγο έξω από τη Μύκονο αφού περίπλευσε τουλάχιστον 6 ελληνικά νησιά παραβιάζοντας τα ελληνικά χωρικά ύδατα αλλά και τους κανόνες της αβλαβούς διέλευσης. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΓΕΕΘΑ:

"Η Τουρκική Φ/Γ «GOKOVA» προερχόμενη από Ανατολική Μεσόγειο, κινούμενη αρχικά μεταξύ Ν. Κάσου και Ν. Κρήτης και στη συνέχεια βόρεια Κρήτης σε Διεθνή Ύδατα, εισήλθε την 25η Ιουλίου 2012 (14:15) σε Ελληνικά Χωρικά Ύδατα μεταξύ Ν. Μήλου και Ν. Φολέγανδρου.
Στη συνέχεια με βόρεια πορεία κινήθηκε μεταξύ Ν. Σίφνου και Ν. Αντίπαρου και εξήλθε την 25η Ιουλίου 2012 (18:49) μεταξύ Ν. Τήνου και Ν. Μυκόνου με βορειοανατολική πορεία.
Πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας παρακολουθούν το τουρκικό πλοίο, καθόλη τη διάρκεια του πλου του".

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...