Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Πάμε για νέο εθνικό ακρωτηριασμό: Νέες περικοπές 2,65 δισ. ευρώ στην άμυνα!

Συστημική καταστροφή του αμυντικού ιστού της χώρας προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης υπό την πίεση της τρόϊκας να περικόψει συνολικά επιπλέον 2,65 δισ. ευρώ από το αμυντικό προϋπολογισμό με έμφαση στις λειτουργικές δαπάνες και τα μισθολόγια. Εκεί μας έχει οδηγήσει ο περίφημος "εξορθολογισμός" των αμυντικών δαπανών, που βέβαια δεν ήταν τίποτα περισσότερο από προκρούστεια τακτική ευνουχισμού του συστήματος ασφαλείας της χώρας για να επιτευχθουν ανενόχλητοι οι - πάσης φύσεως - στόχοι των ξένων δυνάμεων στην περιοχή.


Οι τροϊκανοί δεν "τσίμπησαν" από το εύρημα Π.Παναγιωτόπουλου για ισοδύναμες περικοπές από τα εξοπλιστικά προγράμματα ίσως γιατί ξέρουν ότι τα συγκεκριμένα ποσά για τα εξοπλιστικά προγράμματα απλά δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξουν έτσι ή αλλιώς, αφού δεν πρόκειται να επιτρέψουν να υλοποιηθούν.

Πλέον μιλάμε για πλήρη εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας αφού η άμυνα μιας χώρας και ιδιαίτερα η άμυνα μιας χώρας που αντιμετωπίζει καθημερινή απειλή απλά έχει εισέλθει σε μία διαδικασία συρρίκωνσης μέχρι εξαφάνισης, αφορά τον "σκληρό πυρήνα" της κυριαρχίας της. Αυτή ίσως είναι και η τελευταία πράξη του δράματος που θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε εθνικό ακρωτηριασμό.

Κάτι που δεν είναι απαραίτητο να συμβεί άμεσα: Σε πέντε χρόνια από σήμερα με τον ρυθμό που οι ελληνικές κυβερνήσεις δέχονται να απαξιωθεί ο μηχανισμός ασφάλιεας της χώρας, θα είναι πρακτικά αδύνατον να αντιμετωπιστεί η τουρκική πολεμική μηχανή. Και αν σήμερα υπάρχουν ακόμα κάποιες δυνατότητες, αυτές ταχύτατα απομειώνονται.

ΟΙ τροΪκανοί δεν επιτρέπουν να καταναλώνονται καύσιμα για εκπαίδευση, δεν επιτρέπουν να αγοράζονται ανταλλακτικά (τα M1A1 Abrams και την παρτίδα των διαφόρων οχημάτων που παραχωρούν οι ΗΠΑ τα έχουν μπλοκάρει ότι για τα 6-10 εκατ. που θα κοστίσει η μεταφορά τους, αλλά λόγω των ποσοτήτων ανταλλακτικών που θα χρειαστούν τα επόμενα χρόνια!), δεν επιτρέπουν να γίνονται μεγάλες ασκήσεις, θέλουν να μειώσουν τον αριθμό των εισακτέων στις παραγωγικές σχολές κλπ κλπ.

Σε ότι αφορά το θέμα του ειδικού μισθολογίου αυτό ήρθε στο προσκήνιο πάλι μετά την πρώτη περικοπή του 1,65 δισ. ευρώ τις οποίες προγραμμάτισε ο Π.Παναγιωτόπουλος, όταν διαπιστώθηκε ότι έπρεπε να κοπούν επιπλέον 2,5 δισ. ευρώ για να φτάσουε τα 11,5 δισ. του συνολικού πακέτου.Το 1,5 δισ χρεώθηκε στην υγεία και το 1 δισ. στην άμυνα!

Το βράδυ της περασμένη Πέμπτης ο Π.Παναγιωτόπουλος έλεγε σε στενούς του συνεργάτες ότι: "Πρέπει μέχρι αύριο βράδυ να κόψουμε άλλο ένα δισ. ευρώ επιπλέον των όσων έχουμε περικόψει. Ακούγεται μη λογικό, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα. Εγώ δεν συμφωνώ και θα μεταφέρω στον Στουρνάρα την άποψή μου και φυσικά στον πρωθυπουργό. Απο εκεί και πέρα ας πάρει αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του".

Γενικά η κατάσταση είναι χαοτική στην κυβέρνηση που δεν φαίνεται να μακροημερεύει. Ήδη έχουν αρχίσει και ακούγονται οι πρώτες συζητήσει για εκλογές τον Νοέμβριο ή το αργότερο τον Μάρτιο, αν καταφέρει να επιβιώσει το κυβερνητικό σχήμα, μέχρι τότε φυσικά...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...