Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Η τρόϊκα "κόβει" τα Abrams!!!

Γιατί καθυστερεί η υπόθεση των αρμάτων μάχης Abrams.Γιατί η τρόϊκα δεν θα εγκρίνει το κόστος μεταφοράς τους ,που φθάνει τα 4,2 εκατομμύρια ευρώ!

Αυτή και μόνο αυτή είναι η αλήθεια η οποία βέβαια αποδεικνύει ότι το μέτρο έχει χαθεί προ πολλού και από τη τρόϊκα ,αλλά και από τις κυβερνήσεις των τελευταίων μηνών στην Ελλάδα! Γιατί η υπόθεση ξεκινά από την κυβέρνηση Παπαδήμου και συνεχίζεται και σήμερα.


Το μοναδικό πρόβλημα που υποτίθεται υπήρχε για τα άρματα ήταν το κόστος μεταφοράς τους. Υπολογίστηκε περίπου σε 5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Αβραμόπουλος έλεγε σε συζητήσεις ότι θα αναζητούσε βοήθεια από Έλληνες εφοπλιστές για να συμβάλουν είτε οικονομικά ,είτε αναλαμβάνοντας με πλοία τους τη μεταφορά. Την ίδια ώρα το ΓΕΣ -αρχηγός ήταν ο Ζιαζιάς- είχε κατορθώσει να βρει εταιρεία αλλά και τα χρήματα για να την πληρώσει. Το κόστος της μεταφοράς ήταν 4,2 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Αβραμόπουλος σε συζήτηση με πολύ στενούς του συνεργάτες είχε εκφράσει τις ανησυχίες του ότι η τρόϊκα θα προσπαθούσε να “κόψει” αυτό το κονδύλι. Όχι φυσικά για οικονομικούς λόγους, αλλά για να εξυπηρετήσει τα γερμανικά συμφέροντα που δεν επιθυμούν να μπει άρμα μάχης άλλης χώρας στον Ελληνικό Στρατό.

Η κυβέρνηση Παπαδήμου έφυγε, η υπηρεσιακή κυβέρνηση Πικραμμένου δεν μπορούσε να αγγίξει το θέμα και η κυβέρνηση Σαμαρά καλείται τώρα να κάνει το αυτονόητο: να αγνοήσει τις προκλητικές παρεμβάσεις της τρόϊκας και να προχωρήσει στην μεταφορά των αρμάτων μάχης από τις ΗΠΑ. Εφόσον οι στρατιωτικοί λένε ναι και επιμένουν σ΄ αυτή την άποψη δεν μπορεί να υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις, ειδικά αν αυτές προέρχονται από τους υπαλλήλους της τρόϊκας.

Οι Αμερικανοί έχουν έρθει στην Ελλάδα πριν από μερικές εβδομάδες, έχουν επιθεωρήσει το εργοστάσιο στο Βελεστίνο κι έχουν αποφανθεί ότι άνετα μπορούν οι όποιες εργασίες απαιτηθούν για τα 400 άρματα μάχης ,να γίνουν εκεί.

Και δεν είναι μόνο τα άρματα μάχης. Ο Ζιαζιάς ,λίγο πριν αποχωρήσει έλεγε ότι πρέπει να προχωρήσει και η υπόθεση των Μ 113 που μας δίνουν οι ΗΠΑ. Το πρόβλημα που έχουμε με Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού είναι σοβαρό και τα 700 ΤΟΜΑ που παρχωρούν οι Αμερικανοί αποτελούν ασφαλώς μια κάποια λύση.

onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...