Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Σαουδική Αραβία: Νεκρός αστυνομικός από επίθεση ενόπλων -για "νέα τρομοκρατία" μιλούν οι αρχές...

ΟΙ ΣΙΙΤΕΣ ΣΤΑ ΟΠΛΑ...

«Αργά την Παρασκευή μια περίπολος ασφαλείας δέχθηκε πυρά από τέσσερις άνδρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες», μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας SPA επικαλούμενο τις δηλώσεις του εκπροσώπου του σαουδαραβικού υπουργείου Εσωτερικών Μάνσουρ αλ Τούρκι. Από την επίθεση σκοτώθηκε ένας αστυνομικός και τραυματίστηκε ακόμη ένας. Στη συνέχεια ακολούθησε ανταλλαγή πυρών με αποτέλεσμα ένας από τους ενόπλους να χάσει τη ζωή του, σημείωσε ο Τούρκι.


Ο εκπρόσωπος του υπουργείου επεσήμανε ότι το περιστατικό σημειώθηκε στις 11 το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι δράστες είχαν πάρει μέρος νωρίτερα σε μια διαδήλωση στο Κάτιφ στην ανατολική Σαουδική Αραβία.

Στην ανατολική Σαουδική Αραβία, που είναι πλούσια σε πετρέλαιο και στην οποία κατοικούν κυρίως τα 2 εκατομμύρια σιίτες, το 10% του αυτόχθονου πληθυσμού, σημειώνονται σποραδικά επεισόδια από τον Μάρτιο του 2011. Από το φθινόπωρο του 2011 τα επεισόδια έχουν κλιμακωθεί και έκτοτε εννέα άνθρωποι έχουν σκοτωθεί.

Οι διαδηλώσεις των σιιτών είχαν αρχικά ξεκινήσει για να διαμαρτυρηθούν για τη στρατιωτική βοήθεια που πρόσφερε η Σαουδική Αραβία στη σουνιτική δυναστεία που κυβερνά το Μπαχρέιν ώστε να αντιμετωπίσει το κίνημα αμφισβήτησης των σιιτών, που αποτελούν την πλειοψηφία των κατοίκων του βασιλείου αυτού.

Παράλληλα οι σαουδάραβες σιίτες καταγγέλλουν ότι γίνονται διακρίσεις εις βάρος τους όσον αφορά τις θέσεις εργασίας και τα κοινωνικά επιδόματα.

Οι αρχές της χώρας από την πλευρά τους θεωρούν αυτές τις κινητοποιήσεις «νέα τρομοκρατία», την οποία «θα αντιμετωπίσουμε όπως κάναμε παλαιότερα» με την αλ Κάιντα.

[Πηγή: Κέρδος]

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...