Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Οι Τούρκοι διαμαρτύρονται για πιθανή αφαίρεση εξουσίας της Σαρίας απο τους μουφτήδες στη Θρακη

«Η κυβέρνηση της Ελλάδας σχεδιάζει να περάσει λαθραία ένα νόμο με τον οποίο ετοιμάζουν να αποκόψουν τις αρχές της Σαρία από τις δικαιοδοσίες των μουφτήδων στη Δυτική Θράκη», γράφει το τουρκικό δημοσίευμα.



Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ...
στην Ξάνθη, Σωκράτης Ξυνίδης,  σε συνέντευξή του  τόνισε ότι «το καινούργιο νομοσχέδιο για τη Μουφτεία θα είναι μία γέφυρα μέχρι την οριστική κατάργηση των δικαστικών αρμοδιοτήτων».




Σύμφωνα με πληροφορίες, ο  αναπληρωτής υπουργός Σωκράτης Ξυνίδης δήλωσε την αλλαγή του νομικού πλαισίου από το οποίο διέπεται η Μουφτεία και τις αρμοδιότητες και τις νομικές δικαιοδοσίες τις οποίες έχει, σήμερα,  ο Μουφτής, μέσα από πολύπλοκες καταστάσεις που έρχονται σε σύγκρουση με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο.  


Στο τουρκικό δημοσίευμα αναφέρονται οι απόψεις και οι αντιδράσεις κατά του σχεδιαζόμενου νέου νόμου, του δικηγόρου Γεώργιου Δούδου, ο οποίος είναι  ‘Ειδικός Νομικός Σύμβουλος της Μουφτείας Κομοτηνής΄, ο οποίος υπεραμύνεται  των εξουσιών  της Μουφτείας, περί ‘μουσουλμανικών δικαστηρίων’ όπως αυτά απορρέουν από τη Σαρία.

Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...