Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Τετ α τετ Μέρκελ, Μόντι, Σαρκοζί στη Ρώμη

Σε νέα τριμερή συνάντηση κορυφής θα συμμετέχουν Μέρκελ, Σαρκοζί και Μόντι, όπως ανήγγειλαν ο γάλλος πρόεδρος και ο ιταλός πρωθυπουργός, μετά τη συνάντησή τους στο Παρίσι και ενώ η αγωνία για το μέλλον της Ευρωζώνης κορυφώνεται. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η συνάντηση θα γίνει στις 20 του μήνα στη Ρώμη.

Μετά τη συνάντηση του με τον Μάριο Μόντι ο κ. Σαρκοζί εξήρε..
«την ικανότητα, το θάρρος, την ταχύτητα στη λήψη των αποφάσεων του» ενώ τόνισε ότι τον περιβάλλουν με την εμπιστοσύνη τους πολλοί ευρωπαίοι ηγέτες. «Πιστεύουμε και στο ευρώ, πιστεύουμε στην ενωμένη Ευρώπη. Όλοι λοιπόν οι εταίροι ας πάρουμε τις επιβαλλόμενες αποφάσεις» ανέφερε.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας εστίασε στην «πειθαρχία στο δημοσιονομικό τομέα, σε όλα τα επίπεδα του κράτους» ενώ υπογράμμισε τη σημασία της συνάντησης στη Ρώμη ενόψει του Eurogroup της 23ης Ιανουαρίου και της Συνόδου της 30ης Ιανουαρίου.

Όσον αφορά τον φόρο των χρηματοοικονομικών συναλλαγών, ο πρόεδρος Σαρκοζί αποσαφήνισε ότι «το Παρίσι θα προχωρήσει, έστω και αν άλλοι εταίροι δεν θα ακολουθήσουν». Ο πρωθυπουργός Μόντι διαπίστωσε από την πλευρά του «παραπλήσιες ιταλικές θέσεις», σχετικά με τον συγκεκριμένο φόρο, κρίνοντας παράλληλα ότι «προβάλλει αναγκαίο οι ευρωπαϊκές χώρες να μη υιοθετούν μεμονωμένες προσεγγίσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...