Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Οι Ρώσοι επενδύουν στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Η ρωσική εταιρία Russian Helicopters έλαβε από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό της Ρωσίας το ποσό των 160 εκατομμυρίων δολαρίων (πέντε δισεκατομμύρια ρούβλια) για να προχωρήσει στη ανάπτυξη τριών διαφορετικών τύπων μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV).
Η επιλογή της εταιρίας συνιστά αλλαγή στρατηγικής του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, αφού είδε ότι η επιλογή – στήριξη...
μικρότερων κατασκευαστών δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, οπότε και επελέγη μια μεγάλη εταιρία του χώρου της αμυντικής βιομηχανίας. Τα χρήματα που είχαν δοθεί δεν οδήγησαν στην ανάπτυξη κάποιου αξιόλογου και ανταγωνιστικού προϊόντος, με αποτέλεσμα οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις να αντιδράσουν και να οδηγηθούν στη λύση προμήθειας ισραηλινών UAV για τη διενέργεια σχετικών δοκιμών και να διαπιστωθούν τα επιχειρησιακά οφέλη.

Η ρωσική εταιρία που επελέγη ανέλαβε την υποχρέωση ανάπτυξης ενός ελαφρού, ενός μεσαίου μεγέθους κι ενός βαρέως μη επανδρωμένου ελικοπτέρου, τα οποία θα πρέπει να είναι σε θέση να εκτελούν αποστολές αναγνώρισης, κρούσης και μεταφορών. Είναι προφανές ότι ο στόχος που έχει τεθεί είναι εξαιρετικά φιλόδοξος.
Ως πρωτότυπο για ένα UAV βραχέως βεληνεκούς θα είναι το Ka-135 το οποίο θα πρέπει να έχει αναπτυχθεί μέχρι το 2015, ενώ θα πρέπει να έχει δυνατότητα μεταφοράς φορτίων έως 100 κιλών.
Το βαρύ μη επανδρωμένο ελικόπτερο θα λέγεται «Albatros» και θα πρέπει να είναι έτοιμο μέχρι το 2017, ενώ η υποχρέωση πιο σύντομης παράδοσης αφορά το μεσαίου μεγέθους μη επανδρωμένο ελικόπτερο που θα πρέπει αν έχει επιχειρησιακή εμβέλεια – αυτονομία 300 χιλιομέτρων.
Εάν η προσπάθεια της εταιρίας στεφθεί γενικά από επιτυχία και τα προγράμματα δείχνουν να προχωρούν, θεωρείται βέβαιο ότι το ρωσικό υπουργείο Άμυνας θα διαθέσει περισσότερα κονδύλια. Την είδηση μετέδωσε το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...