Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Επιτυχές Πέρας 17ης Τακτικής Ορεινής Άσκησης/Εκπαίδευσης Πατριωτικής Πολιτοφυλακής Αθηνών 15/01/12

Τελικά, παρ' ότι με πολλές έκτακτες τεχνικές δυσκολίες που μας ανάγκασαν ν' αλλάξουμε την ύστατη ώρα το πεδίο εκπαίδευσης (τελευταία στιγμή κυριολεκτικά ενημερωθήκαμε πως είχε πλημμυρίσει λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων το προηγουμένως επιλεχθέν πεδίο εκπαίδευσης), όλα πήγαν καλά...αντί να ακυρωθεί η εκπαίδευση, αυτοστιγμής, στις 8.30 το πρωί άλλαξε το πεδίο εκπαίδευσης και με το που φτάσαμε στο βουνό, ο καιρός βελτιώθηκε...έπαψε να βρέχει και απλά μας χάρισε απλόχερα μια ωραία "εκπαιδευτική παγωνιά".

Γεγονός είναι ένα...αποδείξαμε ότι κανένα καιρικό φαινόμενο – και αντιστοίχως, ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ δεν δύναται να σταματήσει την εκπαίδευση....πάντα θα υπάρχει εναλλακτικό σενάριο….αρκεί να υπάρχει θέληση και απόφαση…κι αυτά υπάρχουν άφθονα…


Συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες για την αποφασιστικότητα και την αντοχή τους....για τις γυναίκες δε τι να πω; έβαλαν τα γυαλιά σε πολλούς άντρες....χαστούκισαν στην κυριολεξία τον κακό καιρό με το πείσμα τους να συμμετάσχουν.... αυτό που τελικά έμεινε είναι πως αν και το κρύο έσπαγε κόκκαλα (απενεργοποίησε μέχρι κι ένα όπλο (airsoft, μην ξεχνιόμαστε «μερικοί μερικοί») – απορρύθμισε το μηχανισμό λειτουργίας και κυκλοφορίας αερίου συγκεκριμένα) αυτό που κυριαρχούσε ήταν το χαμόγελο και η καλή διάθεση.....

Σίγουρα κάποιοι ενδιαφερόμενοι ήρθαν σε δύσκολη θέση με αυτή την "απότομη αλλαγή προγράμματος"...δεν θα πω όμως ότι λυπάμαι...αντιθέτως, τις επόμενες φορές θα φροντίσω να τους φέρω σε "ακόμη πιο δύσκολη θέση" με τέτοιες ανάλογες «δυσάρεστες ξεβολευτικές διαφοροποιήσεις προγράμματος»....ακόμη και «εσκεμμένες»….γιατί ο "επικείμενος πόλεμος" θα τους φέρει σε "ακόμη πιο δύσκολη θέση"....συνεπώς, να είναι σίγουροι ότι πολλά τέτοια θα συμβούν….

Να είναι σίγουροι ΟΛΟΙ εντέλει (ξέρουν «μερικοί μερικοί» «ποιοι εννοούνται») πως η Διοίκηση επαγρυπνεί και είναι πάντα έτοιμη να κάνει τις κατάλληλες ενέργειες και κινήσεις ώστε η Τακτική Άσκηση/Εκπαίδευση της Μονάδας να διεκπεραιωθεί ΕΙΤΕ ΕΤΣΙ ΕΙΤΕ ΑΛΛΙΩΣ με μόνο γνώμωνα την ασφάλεια της Μονάδας.

Αν τέλος, θέλουμε να ορίσουμε τον όρο "ασφάλεια" θα πρέπει να τον προεκτείνουμε προς «πάσα κατεύθυνση». Και ο «Νοών νοείτω»….τουλάχιστον οι «άμεσα ενδιαφερόμενοι» το «νοούν»….

Η Διοίκηση, εν πάση περιπτώσει, σε ανάλογες καταστάσεις οφείλει να παίρνει έγκαιρα μέτρα «ασφαλείας» και «ασφαλούς προσαρμογής». Και το κάνει. Αδίστακτα. Και χωρίς δεύτερη σκέψη.

Η εκπαιδευτική προσπάθεια πλέον εστιάζει σε ακόμη περισσότερα "πεδία". Για να μετατραπεί η "σκόρπια ομάδα" σε "Συντεταγμένη Μονάδα" δεν είναι αρκετές οι πέντε ώρες ορεινής εκπαίδευσης. Απαιτείται διαρκής προσπάθεια.

Οι "ασκήσεις/εκπαιδεύσεις" λοιπόν εκτείνονται παντού. Καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Με «διάφορους τρόπους και διαδικασίες». Με ότι αυτό κι αν σημαίνει.

Όποιος νομίζει ότι έχει το σθένος ας τολμήσει. Τον περιμένουμε.

Το μόνο σίγουρο και εγγυημένο είναι πως θα ξεβολευτεί η «πολιτική ζωούλα» του….Ακόμη (προπάντων) και ο «γαλήνιος ύπνος» του…αυτός του «εφησυχασμένου Πατριώτη Πολίτη»…

Αυτό του το εγγυώμαστε.

Αρκεί να αναλογιστούμε και μόνο το εξής:

Ας υποθέσουμε ότι φτάνουμε στην "φάση κοινωνικού χάους" για το οποίο υποτίθεται πως προετοιμαζόμαστε. Και κάποιος απο τα μέλη της Ομάδας κινδυνεύει σοβαρά. Η Πατριωτική Πολιτοφυλακή ξεκαθάρισε πως πρώτιστο μέλημά της είναι η προστασία των μελών της και των οικογενειών τους. Θα πρέπει λοιπόν σε κείνη τη φάση κινδύνου η Μονάδα να "ανταποκριθεί" και δη ΑΜΕΣΑ για να στηρίξει τα μέλη της.Θα ειδοποιηθούν λοιπόν ξαφνικά όλα τα μέλη να "προστρέξουν".Τι θα συμβεί σε κείνη τη φάση κατά τη γνώμη μας;Η ομάδα έχει τη δυνατότητα να "ανταποκριθεί ΑΜΕΣΑ"; Έχει τον ανάλογο δείκτη πειθαρχίας και Πίστης στον Σκοπό της Ομάδας; Έχει τον ανάλογο βαθμό ετοιμότητας και μαχιμότητας;

Σκοπός μας είναι η απάντηση να είναι σύντομα ΝΑΙ…..

Όποιος δεν μπορεί να προσφέρει σ’ αυτό, «δεν είναι χρήσιμος»….

Τουτέστιν, «έρχεται όποιος θέλει, μένει όποιος μπορεί….

Καθ’ ότι μπήκαν πλέον μπροστά και οι …. «θεωρητικές διαδικασίες»….οπότε, τα «ψαλίδια κοψίματος» αυξήθηκαν….

Γεράκι του Αιγαίου

Βρείτε μας στην ομάδα μας στο φεις ή στο μέιλ της Πατριωτικής Πολιτοφυλακής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...