Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Ο Μεντβέντεφ παρουσίασε τα ονόματα των υπουργών του στον Πούτιν

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ υπέβαλε σήμερα για έγκριση στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν τον κατάλογο με τα ονόματα των υπουργών της νέας του κυβέρνησης, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
Ο Μεντβέντεφ "παρουσίασε στον Βλαντίμιρ Πούτιν τις προτάσεις του για τη δομή και τη σύνθεση της κυβέρνησης", διευκρινίζεται σε ανακοίνωση του Κρεμλίνου.
Ο Μεντβέντεφ έδωσε τα σχετικά έγγραφα στον Πούτιν κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν στο Κρεμλίνο, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει τα ονόματα των μελλοντικών υπουργών, σύμφωνα με εικόνες που μεταδόθηκαν από τη ρωσική τηλεόραση.

"Βεβαίως, θα εξετάσω το σχέδιο αυτό", δήλωσε ο Πούτιν, ο οποίος είναι αρμόδιος, βάσει του ρωσικού Συντάγματος, να υιοθετήσει τον κατάλογο με τα ονόματα των νέων υπουργών. Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή που επικαλέστηκε το πρακτορείο Ίντερφαξ, ο νυν υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο υπουργός Οικονομικών 'Αντον Σιλουάνοφ θα παραμείνουν στις θέσεις τους. Το ίδιο αναμένεται και για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ιγκόρ Σουβάλοφ και τον επίσης αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Βλαντισλάβ Σούρκοφ, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Ωστόσο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ιγκόρ Σέτσιν, προκείμενος στον Πούτιν, ο οποίος επέβλεπε για χρόνια τον ενεργειακό τομέα, αναμένεται να εγκαταλείψει την κυβέρνηση, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

express

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...