Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Και τώρα τι, σύντροφε Αλέξη;

γράφει ο Μιχάλης Προυκάκης

Όλα τα ‘χε η μαριορή (βλέπε: οικονομική κρίση), ο φερετζές (βλέπε: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.) της έλλειπε! Δε μας έφτανε ο επί διετία διασυρμός της χώρας στο εξωτερικό από τις παλινωδίες και την ανεπάρκεια των δύο (πάλαι ποτέ) κομμάτων εξουσίας, ήρθε και το εκλογικό αποτέλεσμα για να δέσει το γλυκό. Πολύ φοβάμαι ότι η θριαμβευτική άνοδος των ποσοστών του κ. Τσίπρα, κινδυνεύει να ακυρώσει όλες τις θυσίες που υπέστη ο ελληνικός λαός για να αποφύγει την άτακτη χρεοκοπία και την έξοδό μας από την Ευρωζώνη.


Για πολλοστή φορά στην ιστορία, οι Έλληνες (και δυστυχώς, ως επί το πλείστον οι νέοι) συμπεριφέρθηκαν ως ιθαγενείς μπροστά στα φανταχτερά μπιχλιμπίδια και τα καθρεφτάκια που τους κούνησαν ρυθμικά μπροστά στα μάτια οι σύγχρονοι κονκισταδόρες, οι οποίοι εποφθαλμιούσαν δολίως την ψήφο τους. Με αφροσύνη, πίστεψαν τους διαδόχους του μάστορα της παραπλάνησης, Αντρέα Παπανδρέου και έστειλαν στα ύψη κάποιους που εμμέσως πλην σαφώς, τον διαβεβαίωσαν ότι «λεφτά υπάρχουν» και θα υπάρχουν ακόμα κι αν ακυρώσουμε τη δανειακή σύμβαση – την αποκλειστική πηγή χρηματοδότησης της χώρας, ειδικότερα σε περιόδους παντελούς αδράνειας του φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Έτσι, ενώ τα κόμματα της εξόδου από την Ευρώπη (Κ.Κ.Ε. και Χρυσή Αυγή) συγκέντρωσαν το 15,5% των ψήφων, εκείνα που πρότειναν την παραμονή στην Ευρωζώνη σε συνδυασμό με την ακύρωση του μνημονίου (ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και Ανεξάρτητοι Έλληνες), εκτοξεύτηκαν στο 27,4%!! Δηλαδή, σχεδόν τρεις στους δέκα ψηφοφόρους πίστεψαν ότι ομελέτα (Ευρώπη) μπορεί να φτιαχτεί χωρίς αυγά (μνημόνιο).

Πλησιάζει λοιπόν η ώρα που ο μεγαλύτερος λαοπλάνος από την ώρα που μας άφησε χρόνους ο Αντρέας, θα κληθεί να εφαρμόσει τα όσα μας έταζε για να τον επιλέξουμε μεταξύ των μυρίων όσων εναλλακτικών είχαμε. Κι αν δεν ήμουν σίγουρος πως η Ελλάδα θα καταστραφεί αυτοστιγμής σε ένα τέτοιο σενάριο, θα ήθελα να είμαι παρών την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας θα καθόταν ως ισότιμος εταίρος με τους ευρωπαίους ηγέτες στο τραπέζι των συζητήσεων για την κρίση χρέους. Μόνο που με μαθηματική ακρίβεια, θα τον αντιμετώπιζαν ωσάν Πακιστανό λαθρομετανάστη που είχε την ατυχή έμπνευση να παραστεί σε προεκλογική συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής!

Το μήνυμα των πρόσφατων εκλογών, είναι προφανές: Ο λαός (ολόσωστα) καταδίκασε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τις δύο συμμορίες που λυμαίνονταν την εξουσία (και τα δημόσια ταμεία) επί τέσσερις δεκαετίες, ψηφίζοντας ό,τι του κατέβαινε στο μυαλό. Το σκηνικό κατά την προσωπική μου εκτίμηση, είναι μη αναστρέψιμο. Χωρίς ρηξικέλευθες αλλαγές (κυρίως σε επίπεδο ηγεσίας), το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και η Νέα Δημοκρατία, θα αποτελέσουν οριστικά παρελθόν. Οι επερχόμενες (πιθανότατα) επαναληπτικές εκλογές, θα πιστοποιήσουν το οριστικό τους τέλος.

Σε μία τέτοια περίπτωση, ο Αλέξης Τσίπρας θα σχηματίσει την πολυθρύλητη αριστερή του κυβέρνηση. Και τότε, όπως είχε προτείνει στους διευθύνοντες των δημοσίων οργανισμών όταν τους είχε ζητηθεί να καταρτίσουν λίστες υποψηφίων προς ένταξη στην εφεδρεία, θα ζήσουμε το απονενοημένο φαινόμενο της …κατάρτισης λίστας με ελλείψεις προσωπικού!! Μπράβο ρε φίλε, γιατί το ένα εκατομμύριο κρατικοδίαιτων κηφήνων, μας φαίνεται μικρό…

Όσο για τους σώφρονες πολίτες, στο ενδεχόμενο της αριστερής κυβέρνησης, έχω να κάνω μόνο μία πρόταση: Βγάλτε τις βαλίτσες σας από τα πατάρια, εκτός κι αν το όνειρό σας είναι να ζήσετε στη Βόρειο Κορέα!

Υ.Γ. 1: Πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις, ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Δημήτρης Στρατούλης μας γνωστοποίησε πως θα πάρει τις καταθέσεις των πολιτών από τις κρατικοποιημένες τράπεζές μας, για να τις χρησιμοποιήσει για την ανάπτυξη της χώρας. Γι’ αυτό το λόγο βρίσκονται τα χρήματα των πολιτών στις τράπεζες; Και τι σας κάνει να πιστεύετε πως με τέτοιες δηλώσεις θα προσελκύσετε κεφάλαια από το εξωτερικό; Δεν είστε λοιπόν μόνο ψεύτες, αλλά επιπλέον άσχετοι και επικίνδυνοι!

Υ.Γ. 2: Εκτός από υπέρμετρα φιλόδοξος και μεγαλομανής, ο αρχηγός της Πολιτικής Άνοιξης αποδείχθηκε και εξαιρετικά αφελής, πιστεύοντας ότι ο λαός θα επιδοκίμαζε την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του κατά την τελευταία διετία. Οδήγησε τη χώρα σε εκλογές, αντί να στηρίξει μία κυβέρνηση τεχνοκρατών για το υπόλοιπο της κοινοβουλευτικής θητείας κι επιπλέον, απέδειξε ότι είναι στον κόσμο του, ζητώντας αυτοδυναμία! Πάρε τώρα τις πενήντα έδρες του μπόνους πρώτου κόμματος, να δούμε τι θα τις κάνεις, πολιτικάντη της συμφοράς!!

Υ.Γ. 3: Τα κόμματα που δεν ξεπέρασαν το όριο για την είσοδό τους στη βουλή, συγκέντρωσαν περισσότερες ψήφους από το πρώτο κόμμα, κάτι που σημαίνει πως ένας στους πέντε ψηφοφόρους δεν εκπροσωπείται κοινοβουλευτικά. Υπενθυμίζω πως η καθιέρωση του 3%, ήταν η απάντηση στις συνεχείς εκλογές μεμονωμένων μουσουλμάνων βουλευτών στη Θράκη, φιλοτουρκικής προέλευσης. Μήπως όμως το συγκεκριμένο μέτρο βλάπτει τη δημοκρατία μας στην παρούσα συγκυρία περισσότερο απ’ όσο την ωφελεί;

Υ.Γ. 4: Είμαι στα πρόθυρα ψυχολογικής κατάρρευσης μπροστά στην πιθανότητα να μη δω ξανά στα βουλευτικά έδρανα μερικούς εθνικούς ευεργέτες, σαν το Χρήστο Παπουτσή, τον Πέτρο Δούκα, τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, την Άρια Αγάτσα, το Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τη Λούκα Κατσέλη, το Χάρη Καστανίδη, τον Αστέριο Ροντούλη, τη Μιλένα Αποστολάκη, το Σάββα Τσιτουρίδη, το Χρήστο Πρωτόπαππα, την Άννα Νταλάρα, το Γιάννη Ραγκούση, το Δημήτρη Ρέππα, την Άντζελα Γκερέκου και τον …παρ’ ολίγον πρωθυπουργό Φίλιππο Πετσάλνικο. Περαστικά σε όλους. Χωρίς εσάς, η αρθρογραφία μου θα είναι φτωχότερη.

dexios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...