Κυριακή, 13 Μαΐου 2012

Ανταλλαγή πυρών μεταξύ στρατού και ισλαμιστών στο Λίβανο τη νύχτα

Ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου ανάμεσα στο λιβανικό στρατό και νεαρούς ισλαμιστές που διαδήλωναν στην Τρίπολη για να ζητήσουν την απελευθέρωση ενός συντρόφου τους, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για "τρομοκρατία" στη Συρία.

Σε χωριστό επεισόδιο, ανταλλαγές πυρών ξέσπασαν νωρίς το πρωί της Κυριακής στην πόλη αυτή του...
βορείου Λιβάνου ανάμεσα στη σουνιτική επαρχία Κόμπε -εχθρική προς το συριακό καθεστώς και σε συνοικία των Αλαουιτών που είναι φιλική προς το καθεστώς του Μπασάρ αλ Ασαντ, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας κάτοικος της Κόμπε. Οι ανταλλαγές πυρών είναι συχνές ανάμεσα στις συνοικίες αυτές.

Τα πυρά μεταξύ ισλαμιστών διαδηλωτών και ανδρών του στρατού σημειώθηκαν όταν οι νέοι αυτοί, υποστηρικτές της συριακής εξέγερσης, προσπάθησαν να πλησιάσουν γραφείο του συριακού εθνικιστικού σοσιαλιστικού κόμματος, ενός λιβανικού κόμματος θετικά διακείμενου στο καθεστώς 'Ασαντ.

Περίπου εκατό διαδηλωτές είχε κατασκηνώσει νωρίτερα στη νότια είσοδο της Τρίπολης και ύψωναν μαύρες σημαίες πάνω στις οποίες ήταν γραμμένη η ομολογία της μουσουλμανικής πίστης, όπως και σημαίες της συριακής ανεξαρτησίας, σύμβολο της εξέγερσης στη χώρα αυτή, γειτονική του Λιβάνου.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...